Mercedes-Benz C-Klasse: Provider - Opgeslagen data in de auto - Inleiding - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Provider

Mobiele-gegevensverbinding

Indien uw auto beschikt over een mobiele-gegevensverbinding, maakt dit het uitwisselen van gegevens tussen uw auto en verdere systemen mogelijk. De mobiele-gegevensverbinding wordt mogelijk gemaakt door een zend- en ontvangsteenheid van de auto, of door een eigen mobiel eindapparaat (bijvoorbeeld een smartphone). Via deze mobiele-gegevensverbinding kunnen online-functies worden gebruikt. Daaronder vallen online-diensten en applicaties/apps die de fabrikant of andere aanbieders beschikbaar stellen.  

Diensten van de fabrikant

Bij onlinediensten van de fabrikant worden de betreffende functies op een geschikte plek door de fabrikant beschreven en wordt de daarmee verbonden informatie over de gegevensbescherming gegeven. Om de onlinediensten mogelijk te maken, kunnen persoonlijke gegevens worden gebruikt. De bijbehorende gegevensuitwisseling vindt plaats via een beschermde verbinding bijvoorbeeld met de daarvoor voorziene IT-systemen van de fabrikant. Het verrichten van diensten buiten het verzamelen, verwerken en gebruiken van persoonsgegevens vindt uitsluitend plaats op basis van een wettelijke licentie of op basis van toestemming.

Meestal kunt u de (gedeeltelijk betaalde) diensten en functies in- of uitschakelen. In sommige gevallen geldt dit ook voor de gehele gegevensverbinding van de auto. Uitzondering hierop vormen in het bijzonder de wettelijk voorgeschreven functies en diensten, zoals het hulpsysteem "eCall".

Diensten van derden

Als het mogelijk is om onlinediensten van andere aanbieders te gebruiken, zijn deze diensten onderworpen aan de verantwoordelijkheid en de algemene- en gebruiksvoorwaarden van de betreffende aanbieder. De fabrikant heeft geen invloed op de inhoud die hier uitgewisseld wordt.

Win daarom informatie in bij de provider over het soort, de omvang en het doel van het verzamelen en het gebruiken van persoonsgegevens in het kader van diensten door derden.

Informatie inzake auteursrecht

Informatie over de licenties van de gebruikte vrije en Open-Source-software in uw auto vindt u op de gegevensdrager in uw map met voertuigdocumentatie en met actualiseringen op internet onder:

Informatie uit elektronische regeleenheden

In uw auto zijn elektronische regeleenheden gemonteerd. Enkele daarvan zijn noodzakelijk voor het veilig functioneren van de auto, enkele ondersteunen u bij het rijden (bestuurdersas ...

In één oogopslag

...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING U kunt de controle over het voertuig verliezen als u tijdens het rijden: de chauffeursstoel, hoofdsteun, stuurkolom of spiegels instelt ...

Mazda 6. Sneeuwkettingen
Informeer naar de plaatselijke bepalingen alvorens sneeuwkettingen te gaan gebruiken. OPGELET Het gebruik van sneeuwkettingen kan de bestuurbaarheid van de auto nadelig beïnvloeden ...

Modellen: