Mercedes-Benz C-Klasse: ISOFIX- en i-Size-kinderzitjesverankeringen - Kinderen in de auto - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: ISOFIX- en i-Size-kinderzitjesverankeringen

WAARSCHUWING 

WARNING

ISOFIX-kinderzitjes of i-Size-kinderzitjes bieden onvoldoende bescherming voor kinderen met een gewicht van meer dan 22 kg, die met de geïntegreerde veiligheidsgordel van het kinderzitje zijn beveiligd. Het kind kan anders bijvoorbeeld bij een ongeval niet worden tegengehouden. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Als het kind meer dan 22 kg weegt, alleen ISOFIX-kinderzitjes of i-Size-kinderzitjes gebruiken waarbij het kind met de veiligheidsgordel van de zitplaats wordt beveiligd. Het ISOFIX-kinderzitje tevens, voor zover aanwezig, met de Top Tether-gordel vastzetten.

 

Beslist de gebruiksmogelijkheden van het kinderzitjesbevestigingssysteem  en de montage- en gebruikshandleiding van de fabrikant van het gebruikte kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen.

Voor iedere rit beslist controleren dat het ISOFIX-kinderzitjesbevestigingssysteem of het i-Size-kinderzitjesbevestigingssysteem correct in beide ISOFIX-bevestigingsbeugels of de i-Size-bevestigingsbeugels vergrendeld is.

ISOFIX- en i-Size-kinderzitjesverankeringen

Het symbool geeft een voor de bevestiging van een ISOFIX-kinderzitjesbevestigingssysteem geschikte ISOFIX-positie aan. Op het ISOFIX-kinderzitjesbevestigingssysteem bevindt zich een vergelijkbaar symbool.

ISOFIX- en i-Size-kinderzitjesverankeringen

Het symbool geeft een voor de bevestiging van een i-Size-kinderzitjesbevestigingssysteem geschikte i-Size-positie aan. Op het i-Size-kinderzitjesbevestigingssysteem bevindt zich een vergelijkbaar symbool.

Aanwijzing 

Bij het inbouwen van het kinderzitje erop letten dat de veiligheidsgordel van de middelste zitplaats niet wordt ingeklemd. Anders kan de veiligheidsgordel worden beschadigd.

 

ISOFIX- en i-Size-kinderzitjesverankeringen

ISOFIX-bevestigingsbeugels

 

ISOFIX- en i-Size-kinderzitjesverankeringen

 

i-Size-bevestigingsbeugel

Auto's met armsteun achterin: De armsteun achterin zo instellen, dat de ISOFIX-bevestigingsbeugels of de i-Size-bevestigingsbeugels voor het ISOFIX-kinderzitjesbevestigingssysteem of het i-Size-kinderzitjesbevestigingssysteem toegankelijk zijn.

- Het ISOFIX-kinderzitjesbevestigingssysteem aan beide ISOFIX-bevestigingsbeugels of de i-Size-bevestigingsbeugels bevestigen.

of

- Het i-Size-kinderzitjesbevestigingssysteem aan beide i-Size-bevestigingsbeugels bevestigen.

ISOFIX en i-Size zijn genormeerde bevestigingssystemen voor speciale kinderzitjesbevestigingssystemen. ISOFIX-kinderzitjesbevestigingssystemen zijn volgens ECE R-44 goedgekeurd. i-Size-kinderzitjesbevestigingssystemen zijn volgens ECE R-129 goedgekeurd.

Aan de ISOFIX-bevestigingsbeugels mogen alleen kinderzitjesbevestigingssystemen worden bevestigd, die volgens ECE R-44 goedgekeurd zijn. Aan de i-Size-bevestigingsbeugels kunnen ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsystemen volgens ECE R-44 en i-Size-kinderzitjesbevestigingssystemen, die volgens ECE R-129 goedgekeurd zijn, worden bevestigd. De ISOFIX-bevestigingsbeugels of de i-Size-bevestigingsbeugels bevinden zich links en rechts bij de zitplaatsen achterin.

Kinderzitjesbevestigingssysteem

Beslist de gebruiksmogelijkheden van het kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen . Mercedes-Benz adviseert om veiligheidsredenen alleen een door Mercedes-Benz geadviseerd k ...

Top Tether

Inleiding Top Tether biedt de mogelijkheid voor een extra verbinding tussen het met ISOFIX of i-Size bevestigde kinderzitjesbevestigingssysteem en de auto. Daardoor kan het gevaar voor lets ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Uitlaateindpijpen reinigen
WAARSCHUWING Uitlaatsierstukken en uitlaateindpijpen kunnen zeer heet zijn. Bij het aanraken van deze onderdelen kunt u zich branden. Er bestaat gevaar voor letsel! In de omge ...

Volvo V40. Menu-overzicht - analoog instrumentenpaneel
Welke menu’s er op het informatiedisplay van het instrumentenpaneel verschijnen hangt af van de sleutelstand . Voor sommige van de onderstaande menu-opties dient de auto te zijn uitgerust met d ...

Modellen: