Mercedes-Benz C-Klasse: Top Tether - Kinderen in de auto - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Top Tether

Inleiding

Top Tether biedt de mogelijkheid voor een extra verbinding tussen het met ISOFIX of i-Size bevestigde kinderzitjesbevestigingssysteem en de auto. Daardoor kan het gevaar voor letsel verder worden verminderd. Als het kinderzitjesbevestigingssysteem een Top Tether-gordel heeft, moet deze altijd worden gebruikt.  

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING 

Wanneer de rugleuningen van de achterzitplaatsen niet vergrendeld zijn, kunnen deze bij een ongeval, remmanoeuvre of abrupte verandering van richting naar voren klappen. Daardoor kunnen kinderzitjes niet meer zoals bedoeld beschermen. Niet vergrendelde rugleuningen van de achterzitplaatsen kunnen bovendien extra verwondingen veroorzaken, bijvoorbeeld bij een ongeval. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

De rugleuningen van de achterzitplaatsen na montage van de Top Tether-gordels altijd vergrendelen. Beslist op de vergrendelingsindicator letten.

 

Als de rugleuning achterin niet vergrendeld is, wordt dit op het multifunctioneel display in het combi-instrument weergegeven.

Top Tether-verankeringen

ISOFIX- en i-Size-kinderzitjesverankeringen

De Top Tether-verankeringen zijn achterin achter de buitenste hoofdsteunen op de hoedenplank aangebracht.

- De hoofdsteun omhoogschuiven.

- De afdekking van de Top Tether-verankering omhoogklappen.

- Het ISOFIX- of i-Size-kinderzitjesbevestigingssysteem met Top Tether monteren. Daarbij altijd de montagehandleiding van de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen.

ISOFIX- en i-Size-kinderzitjesverankeringen

- De Top Tether-gordel onder de hoofdsteun tussen de beide hoofdsteunstangen doorvoeren.

-  De Top Tether-haak van de Top Tether-gordel in de Top Tether-verankering bevestigen.

 • Erop letten dat de Top Tether-gordel niet verdraaid is.

  - De Top Tether-gordel spannen. Daarbij altijd de montagehandleiding van de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen.

  - De afdekking van de Top Tether-verankering omlaagklappen.

  - Zo nodig de hoofdsteun weer iets omlaagschuiven . Erop letten dat de Top Tether-gordel niet in het verloop wordt gehinderd.

   ISOFIX- en i-Size-kinderzitjesverankeringen

   WAARSCHUWING  WARNING ISOFIX-kinderzitjes of i-Size-kinderzitjes bieden onvoldoende bescherming voor kinderen met een gewicht van meer dan 22 kg, die met de ge├»ntegreerde veiligheidsgordel ...

   Kinderzitjesbevestigingssysteem op passagiersstoel

   ...

   Zie ook:

   Renault Megane. Asbak, aansteker, accessoireaansluiting
     Aansteker 1 Met het contact aan drukt u de aansteker 1 naar binnen. Deze komt vanzelf met een klikje naar buiten zodra deze gloeit. Trek hem los. Plaats hem na gebruik in de houder zond ...

   Seat Leon. Kinderzitjes
   Veiligheidsaanwijzingen ATTENTIE Tijdens het rijden moeten kinderen in de wagen worden vervoerd in een zitje dat geschikt is voor hun leeftijd, lichaamsgewicht en lichaamslengte ...

  • Modellen: