Mercedes-Benz C-Klasse: Kinderzitjesbevestigingssysteem - Kinderen in de auto - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Kinderzitjesbevestigingssysteem

Beslist de gebruiksmogelijkheden van het kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen .

Mercedes-Benz adviseert om veiligheidsredenen alleen een door Mercedes-Benz geadviseerd kinderzitjesbevestigingssysteem te gebruiken .

WAARSCHUWING 

Als het kinderzitje verkeerd op de hiervoor geschikte zitplaats wordt gemonteerd, kan het niet zoals bedoeld beschermen. Het kind kan dan bij een ongeval, remmanoeuvres of abrupte richtingswijzigingen niet worden tegengehouden. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Beslist de montagehandleiding van de fabrikant van het kinderzitje en de gebruiksmogelijkheden in acht nemen. Het gehele draagvlak van het kinderzitje moet altijd op de zitting van de stoel rusten. Nooit voorwerpen, zoals een kussen, onder of achter het kinderzitje leggen. Gebruik kinderzitjes alleen met de aanwezige originele hoezen. Beschadigde hoezen uitsluitend vervangen door originele hoezen.

 

WAARSCHUWING 

Als het kinderzitje verkeerd of niet vastgezet is, kan het bij een ongeval, een remmanoeuvre of een plotselinge richtingswijziging loskomen. Het kinderzitje kan rondslingeren en inzittenden raken. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Ook niet-gebruikte kinderzitjes altijd correct monteren. Beslist de montagevoorschriften van de kinderzitjefabrikant opvolgen.

 

Meer informatie over het veilig opbergen van voorwerpen, bagage of lading vindt u onder "Beladingsrichtlijnen" .

WAARSCHUWING 

Beschadigde of bij een ongeval belaste kinderzitjes of de bevestigingssystemen hiervan kunnen niet meer zoals bedoeld beschermen. Het kind kan dan bij een ongeval, remmanoeuvres of abrupte richtingswijzigingen niet worden tegengehouden. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Beschadigde of bij een ongeval belaste kinderzitjes direct vervangen. De bevestigingssystemen van de kinderzitjes bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren, voordat weer een kinderzitje wordt gemonteerd.

 

Bevestigingssystemen voor een kinderzitjesbevestigingssysteem zijn:

Als door omstandigheden een kinderzitjesbevestigingssysteem op de passagiersstoel moet worden gemonteerd, beslist de aanwijzingen bij "Kinderzitjesbevestigingssysteem op de passagiersstoel" in acht nemen .

De waarschuwingsstickers in het interieur van de auto en op het kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen.

Informatie Voor het reinigen van de door Mercedes-Benz geadviseerde kinderzitjesbevestigingssystemen bij voorkeur Mercedes-Benz-verzorgingsmiddelen gebruiken. Informatie is verkrijgbaar bij een gekwalificeerde werkplaats.  

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

Uit de ongevallenstatistiek blijkt, dat op de zitplaatsen achterin beveiligde kinderen veiliger zijn dan op de voorstoel beveiligde kinderen. Daarom adviseert Mercedes-Benz dringend het ...

ISOFIX- en i-Size-kinderzitjesverankeringen

WAARSCHUWING  WARNING ISOFIX-kinderzitjes of i-Size-kinderzitjes bieden onvoldoende bescherming voor kinderen met een gewicht van meer dan 22 kg, die met de geïntegreerde veiligheidsgordel ...

Zie ook:

Mazda 6. Keuzemodusindicatie
Wanneer de sportstand wordt geselecteerd, gaat de keuzemodusindicatie in de instrumentengroep branden. OPMERKING Als de drive-selectie niet overgeschakeld kan worden naar de sport-stand, g ...

Volvo V40. Bandenspanningscontrole (TM)
Het systeem TM (Tyre Monitor) bepaalt aan de hand van de draaisnelheid van de banden of de bandenspanning in orde is. Systeembeschrijving Bij een te geringe bandenspanning verandert de diameter en ...

Modellen: