Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Kinderen in de auto - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

Uit de ongevallenstatistiek blijkt, dat op de zitplaatsen achterin beveiligde kinderen veiliger zijn dan op de voorstoel beveiligde kinderen. Daarom adviseert Mercedes-Benz dringend het kinderzitjesbevestigingssysteem bij voorkeur op een zitplaats achterin aan te brengen. Daar is het kind in de regel beter beschermd.

Als een kind jonger dan twaalf jaar en kleiner dan 1,50 m in de auto wordt meegenomen:

WAARSCHUWING

Als kinderen zonder toezicht in de auto worden achtergelaten, kunnen ze de auto in beweging zetten door bijvoorbeeld: Tevens kunnen ze de uitrusting van de auto bedienen en bekneld raken. Er bestaat gevaar voor letsel en ongevallen!

Bij het verlaten van de auto altijd de sleutel meenemen en de auto vergrendelen. Kinderen nooit zonder toezicht in de auto achterlaten.

 

WAARSCHUWING 

Als personen - in het bijzonder kinderen - langdurig aan hoge of lage temperaturen worden blootgesteld, bestaat gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar! Personen - in het bijzonder kinderen - nooit zonder toezicht in het voertuig achterlaten.

Als het kinderzitje aan directe zonnestraling wordt blootgesteld, kunnen onderdelen hiervan zeer heet worden. Kinderen kunnen zich aan deze onderdelen branden, in het bijzonder aan metalen onderdelen van het kinderzitje. Gevaar voor letsel!

Als het voertuig met het kind wordt verlaten, altijd erop letten dat het kinderzitje niet aan directe zonnestraling wordt blootgesteld. Het kinderzitje bijvoorbeeld met een deken afdekken. Als het kinderzitje aan directe zonnestraling is blootgesteld, dit laten afkoelen voordat het kind erin wordt gezet. Kinderen nooit zonder toezicht in het voertuig achterlaten.

 

Altijd ervoor zorgen dat alle inzittenden de veiligheidsgordel correct dragen en een juiste zithouding hebben. In het bijzonder bij kinderen moet u daarop letten.

De veiligheidsaanwijzingen met betrekking tot de veiligheidsgordel  en de aanwijzingen met betrekking tot het correcte gebruik van de veiligheidsgordel  in acht nemen.

Kinderen in de auto

...

Kinderzitjesbevestigingssysteem

Beslist de gebruiksmogelijkheden van het kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen . Mercedes-Benz adviseert om veiligheidsredenen alleen een door Mercedes-Benz geadviseerd k ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Interieurbewaking en afsleepalarm
De interieurbewaking activeert het alarm als er een beweging in de vergrendelde wagen wordt geregistreerd. Het afsleepalarm activeert het alarm als er een kanteling van de vergrendelde wagen word ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Adaptieve grootlichtassistent
Algemene aanwijzingen Met deze functie kunt u het wisselen tussen het dimlicht en grootlicht automatisch laten uitvoeren. Het systeem herkent wanneer tegenliggers of voorliggers ...

Modellen: