Mercedes-Benz C-Klasse: Algemene aanwijzingen - Overzicht temperatuurregelsystemen - Klimaatregeling - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Algemene aanwijzingen

De automatische airconditioning THERMATIC is met een of twee klimaatzones leverbaar. Als 2-zones automatische airconditioning kan de temperatuur voor bestuurders- en passagierszijde gescheiden worden ingesteld.

De op de volgende pagina's aanbevolen instellingen aanhouden. Anders kunnen de ruiten beslaan.

Om te voorkomen dat de ruiten beslaan: De klimaatregeling heeft behalve zijn regelfunctie ook een gunstige invloed op de luchtvochtigheid in het interieur. Het interieurfilter reinigt de lucht en draagt daarmee bij aan een beter klimaat in de auto.

De functie "Koeling met luchtdroging" is alleen ingeschakeld bij draaiende motor. De klimaatregeling werkt alleen optimaal als de zijruiten en het dak gesloten zijn.

De functie "Restwarmte" kan alleen worden in- of uitgeschakeld als het contact is uitgeschakeld .

Het ingebouwde filter filtert stofdeeltjes en roet tot een bepaalde grootte en stuifmeel geheel uit de buitenlucht. Tevens worden in de lucht aanwezige gasvormige schadelijke stoffen en geuroverlast verminderd. Een verstopt filter vermindert de luchttoevoer naar het interieur. Daarom het in het onderhoudsboekje aangegeven vervangingsinterval van het filter in acht nemen. Omdat dit afhankelijk is van milieu-invloeden, zoals sterke luchtvervuiling, kan het interval korter zijn dan in het onderhoudsboekje aangegeven.

Informatie Bij warm weer de auto gedurende korte tijd ventileren, bijvoorbeeld met de functie "Comfortopening" . Hierdoor wordt het afkoelproces versneld en de gewenste interieurtemperatuur sneller bereikt.

De aanjager kan afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de buitentemperatuur, tot 60 minuten na het verwijderen van de contactsleutel automatisch worden ingeschakeld. Dan wordt de auto 30 minuten lang geventileerd om de automatische airconditioning te drogen.

Hybride auto's: Beslist de aanwijzingen in de aanvullende handleiding lezen. Anders kunt u gevaren niet herkennen.  

Overzicht temperatuurregelsystemen

...

Bedieningseenheid automatische airconditioning THERMATIC

Auto's met standverwarming (voorbeeld) Temperatuur instellen links Luchtverdeling instellen ...

Zie ook:

Mazda 6. Banden
Zorg er voor bij het trekken van een aanhanger dat de bandenspanning van alle banden overeenkomt met de voorgeschreven koude-bandenspanning, zoals aangegeven op de bandenspanningstabel welke zich ...

Seat Leon. Sneeuwkettingen
Handeling Sneeuwkettingen mogen alleen op de voorwielen worden gemonteerd. Controleer of corrigeer na enkele meter zo nodig de bevestiging van de sneeuwkettingen, volgens de aanwijzingen van de ...

Modellen: