Mercedes-Benz C-Klasse: DISTRONIC automatische afstandsregeling uitschakelen - DISTRONIC automatische afstandsregeling - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: DISTRONIC automatische afstandsregeling uitschakelen

DISTRONIC automatische afstandsregeling uitschakelen

De DISTRONIC automatische afstandsregeling kan op meerdere manieren worden uitgeschakeld:

- De TEMPOMAT-hendel kort naar voren aantippen.

of

- Remmen, behalve als de auto stilstaat.

of

- De TEMPOMAT-hendel kort in de richting van de pijl drukken.
 • De limiter is geselecteerd. Het LIM-controlelampje in de TEMPOMAT-hendel brandt.

  Wanneer de DISTRONIC automatische afstandsregeling wordt uitgeschakeld, verschijnt op het multifunctioneel display gedurende circa 5 seconden de melding Afstandspiloot Uit .

  De laatst opgeslagen snelheid blijft opgeslagen tot de motor wordt afgezet.

  Door gas geven wordt de DISTRONIC automatische afstandsregeling niet uitgeschakeld.

  De DISTRONIC automatische afstandsregeling wordt automatisch uitgeschakeld als:

  • de elektrische parkeerrem wordt ingeschakeld of de auto automatisch met de elektrische parkeerrem wordt beveiligd
  • het ESP regelt of het ESP wordt uitgeschakeld
  • de transmissie in de stand , of wordt gezet
  • u voor het wegrijden de TEMPOMAT-hendel naar u toe trekt en het passagiersportier of een van de achterportieren geopend is
  • de auto wegglijdt
  • de parkeerpilot wordt ingeschakeld
  Als in deze gevallen de DISTRONIC automatische afstandsregeling wordt uitgeschakeld, klinkt er een geluidssignaal. Op het multifunctioneel display verschijnt gedurende circa 5 seconden de melding Afstandspiloot Uit .

  Tips voor rijden met de DISTRONIC automatische afstandsregeling

  In de volgende verkeerssituaties moet u bijzonder alert zijn:
  • Bochten, in- en uitrijden van bochten: De DISTRONIC automatische afstandsregeling kan bij bochten andere voertuigen slechts beperkt herkennen. De auto kan dan onverwacht of te laat remmen.
  • Schuin achter elkaar rijden: De DISTRONIC automatische afstandsregeling kan schuin voor u rijdende voorliggers mogelijk niet herkennen. De afstand ten opzichte van de voorligger wordt te gering.
  • Veranderen van rijstrook door andere voertuigen: De DISTRONIC automatische afstandsregeling herkent het invoegende voertuig nog niet. De afstand ten opzichte van het invoegende voertuig wordt te gering.
  • Smalle voertuigen: De DISTRONIC automatische afstandsregeling herkent de voorligger aan de rand van de weg niet doordat de auto te smal is. De afstand ten opzichte van de voorligger wordt te gering.
  • Obstakels en stilstaande voertuigen: De DISTRONIC automatische afstandsregeling remt niet bij obstakels of stilstaande voertuigen. Als het herkende voertuig bijvoorbeeld afslaat en verderop een obstakel of voertuig staat, remt de DISTRONIC automatische afstandsregeling de auto niet af.
  • Kruisende voertuigen: De DISTRONIC automatische afstandsregeling kan kruisende voertuigen eventueel niet correct herkennen. Als de DISTRONIC automatische afstandsregeling bijvoorbeeld bij een verkeerslicht met kruisend verkeer wordt ingeschakeld, kan de auto onbedoeld wegrijden.
  In dergelijke situaties zo nodig remmen. De DISTRONIC automatische afstandsregeling wordt in dat geval uitgeschakeld.  

   Weergaven in het combi-instrument

   Meldingen in de snelheidsmeter Als de DISTRONIC automatische afstandsregeling een voorligger herkent, gaan de segmenten tussen de snelheid van de voorligger en de opgeslagen ...

   DISTRONIC automatische afstandsregeling met stuurpilot

   Algemene aanwijzingen De DISTRONIC automatische afstandsregeling met stuurpilot ondersteunt u met subtiele stuuringrepen in het snelheidsbereik van 0 - 200 km/h om in he ...

   Zie ook:

   Mercedes-Benz C-Klasse. Starthulp
   Hybride voertuigen: Beslist de afzonderlijke handleiding lezen. Anders kunt u gevaren niet herkennen, bijvoorbeeld door hoogspanning. Voor starthulp alleen het hulpstartpunt in de motorruimt ...

   Mercedes-Benz C-Klasse. Simkaartfunctie
   Simkaart aanbrengen   - De simkaart  met het contactvlak omlaag in de simkaartopening schuiven, tot deze vergrende ...

  • Modellen: