Mercedes-Benz C-Klasse: Algemene aanwijzingen - Auto's met MOExtended-banden (banden met noodloopeigenschappen) - Bandenpech - Pechhulp - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Algemene aanwijzingen

Met MOExtended banden (banden met noodloopeigenschappen) kan ook met de auto worden gereden als één of meer banden volledig leeg zijn. De band mag daarbij geen duidelijk zichtbare beschadiging vertonen.

Een MOExtended-band kunt u herkennen aan het keurmerk "MOExtended" op de wang van de band. Dit keurmerk vindt u naast de bandenmaat, het draagvermogen en de snelheidsindex.

MOExtended-banden mogen alleen in combinatie met geactiveerde bandenspanningswaarschuwingssysteem of bandenspanningscontrole worden gebruikt.

Wanneer een waarschuwingsmelding voor drukverlies op het multifunctioneel display verschijnt:

De maximaal te rijden afstand bedraagt in gedeeltelijk beladen toestand circa 80 km, in volledig beladen toestand circa 30 km.

Naast de beladingstoestand van de auto is de maximaal te rijden afstand afhankelijk van:

De maximaal te rijden afstand kan bij hoge belasting of stevige manoeuvres korter, bij een besparende rijstijl echter ook langer zijn.

De maximaal te rijden afstand begint bij de eerste maal verschijnen van de waarschuwingsmelding van het drukverlies op het multifunctioneel display.

De toegestane maximumsnelheid van 80 km/h niet overschrijden.

Bij het omwisselen of vervangen van één of alle banden de voor de auto voorgeschreven:

Wanneer na een lekke band niet meteen een MOExtended-band kan worden gemonteerd, mag tijdelijk ook een standaardband worden gebruikt. Daarbij ook op de betreffende maat en uitvoering (zomer- en winterbanden) letten.

Auto's met MOExtended-banden zijn af fabriek niet uitgerust met een TIREFIT-set. Als de auto wordt voorzien van banden zonder noodeigenschappen, bijvoorbeeld winterbanden, moet ook een TIREFIT-set worden aangebracht. Een TIREFIT-set is verkrijgbaar bij een gekwalificeerde werkplaats.

Auto's met MOExtended-banden (banden met noodloopeigenschappen)

...

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING Bij rijden met het noodsysteem verslechtert het rijgedrag, bijvoorbeeld bij het rijden door bochten, sterk accelereren en bij het remmen. Er bestaat gevaar voor o ...

Zie ook:

Mazda 6. Geavanceerde stadsverkeer-remassistent (Advanced SCBS) (Behalve Indonesië, Maleisië en Taiwan)
De geavanceerde stadsverkeer-remassistent (Advanced SCBS) waarschuwt de bestuurder voor een mogelijke botsing door middel van de display en een waarschuwingsgeluid wanneer de vooruitrijcamera (FSC ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Algemene aanwijzingen
Bij de bandenspanningscontrole bevinden zich in de wielen van de auto sensoren die de bandenspanning in de banden bewaken. Als de spanning van een of meerdere banden daalt, waarschuwt de ...

Modellen: