Hyundai Ioniq Electric: Elektronische parkeerrem (EPB) - Remsysteem - Rijden met uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Elektronische parkeerrem (EPB)

Activeren van de parkeerrem

Activeren van de parkeerrem

Activeren van de EPB (elektronische parkeerrem):

 1. Trap het rempedaal in.
 2. Trek de EPB-schakelaar omhoog.

Controleer of het waarschuwingslampje voor de parkeerrem gaat branden.

Als de AUTO Hold-functie is geactiveerd, wordt de EPB automatisch geactiveerd als de auto uitgezet wordt.

Als echter binnen 1 seconde na het uitzetten van de auto op de EPBschakelaar wordt gedrukt, wordt de EPB niet geactiveerd.

WAARSCHUWING
Gebruik, om ERNSTIG LETSEL te voorkomen, de parkeerrem niet tijdens het rijden, behalve in een noodsituatie. Er kan schade aan het remsysteem ontstaan, wat kan leiden tot een ongeval.

Deactiveren van de parkeerrem

Deactiveren van de parkeerrem

Druk onder de volgende condities op de EPB-schakelaar om de EPB (elektronische parkeerrem) te deactiveren:

Controleer of het waarschuwingslampje voor de parkeerrem uitgaat.

Automatisch deactiveren van de EPB (elektronische parkeerrem):

 1. Start de auto.
 2. Doe de veiligheidsgordel van de bestuurder om.
 3. Sluit het bestuurdersportier, de motorkap en de achterklep.
 4. Trap het gaspedaal in terwijl de transmissie in stand D (rijden) of stand R (achteruit) staat.

Het waarschuwingslampje voor de parkeerrem moet uitgaan als de EPB is gedeactiveerd.

Informatie

AANWIJZING
 • Als het waarschuwingslampje voor de parkeerrem blijft branden terwijl de EPB gedeactiveerd is, raden we u aan het systeem te laten controleren door een officiële HYUNDAIdealer.
 • Rijd niet met de auto als de EPB geactiveerd is. Dat kan overmatige slijtage aan de remblokken en de remschijven veroorzaken.

De elektronische parkeerrem kan automatisch geactiveerd worden als:

Informatie Als de bestuurder de auto uitzet terwijl de Auto Hold-functie in werking is, zal de EPB automatisch worden geactiveerd. Als u de EPBschakelaar indrukt binnen 1 seconde nadat de auto is uitgezet, wordt de EPB echter niet geactiveerd.

Waarschuwingsmeldingen

Waarschuwingsmeldingen

EPB kan niet automatisch ontkoppeld worden. Maak de gordel vast en sluit de deur, motorkap en kofferklep

Trap, indien bovenstaande situatie zich voordoet, het rempedaal in en deactiveer de EPB met de EPBschakelaar.

WAARSCHUWING
 • Gebruik stand P (parkeren) niet in plaats van de parkeerrem om de auto op zijn plaats te houden. Activeer de parkeerrem en zet de transmissie goed in stand P (parkeren).
 • Laat personen die niet bekend zijn met de auto niet aan de parkeerrem komen. Als de parkeerrem per ongeluk wordt gedeactiveerd, kan er ernstig letsel ontstaan.
 • Bij het parkeren van de auto moet altijd de parkeerrem worden geactiveerd om te voorkomen dat de auto zich onbedoeld in beweging zet, waardoor de inzittenden of voetgangers letsel op zouden kunnen lopen.

 

AANWIJZING
 • Er kan een klikkend geluid hoorbaar zijn bij het activeren of deactiveren van de EPB, maar dat is normaal en geeft aan dat de EPB goed werkt.
 • Informeer, als u uw sleutels afgeeft aan een parkeerwachter of iemand die uw auto voor u parkeert, hem of haar over de bediening van de EPB.
 • De EPB kan defect raken als u rijdt terwijl de EPB geactiveerd is.
 • Trap het gaspedaal langzaam in als u de EPB automatisch deactiveert.

Waarschuwingsmeldingen

AutoHold wordt uitgeschakeld.

Druk op rempedaal

Als de overgang van de Auto Holdfunctie naar de EPB niet op de juiste wijze verloopt, klinkt er een waarschuwingssignaal en wordt er een melding weergegeven.

Waarschuwingsmeldingen

Parkeerrem automatisch in werking

Als de EPB is ingeschakeld terwijl de Auto Hold-functie is geactiveerd, klinkt er een waarschuwingssignaal en verschijnt er een melding.

Storingscontrolelampje EPB

Storingscontrolelampje EPB

Dit waarschuwingslampje gaat branden als de startknop in stand ON wordt gezet en gaat na ongeveer 3 seconden uit als het systeem normaal werkt.

Als het storingscontrolelampje EPB niet uitgaat of tijdens het rijden gaat branden, of niet gaat branden als de startknop in stand ON wordt gezet, is er mogelijk sprake van een storing in de EPB.

Als dit gebeurt, adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

Het storingscontrolelampje EPB kan gaan branden als het controlelampje voor de ESC (elektronische stabiliteitsregeling) gaat branden om aan te geven dat de ESC niet goed werkt, maar dat duidt niet op een probleem met de EPB.

AANWIJZING
 • Als het waarschuwingslampje van de EPB nog steeds brandt, raden we u aan het systeem te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.
 • Als het waarschuwingslampje voor de parkeerrem niet brandt of knippert als de EPBschakelaar omhoog getrokken is, is de EPB mogelijk niet geactiveerd.
 • Druk de schakelaar in en trek hem daarna omhoog als het waarschuwingslampje voor de parkeerrem knippert terwijl het waarschuwingslampje voor de EPB brandt. Druk hem nogmaals in de normale positie en trek hem weer omhoog. Als het waarschuwingslampje voor de EPB niet uitgaat, raden we u aan het systeem door een officiële HYUNDAI-dealer na te laten kijken.

Remmen in noodsituaties

Als er een probleem is met het rempedaal tijdens het rijden, kan er in een noodgeval afgeremd worden door de EPB-schakelaar omhoog getrokken te houden. Er wordt alleen geremd zolang de EPB-schakelaar omhoog getrokken gehouden wordt.

WAARSCHUWING
Gebruik de parkeerrem niet tijdens het rijden, behalve in een noodsituatie.

Informatie Tijdens het remmen in noodsituaties met de EPB gaat het waarschuwingslampje voor het parkeerremsysteem branden om aan te geven dat het systeem in werking is.

AANWIJZING
Als u continu bijgeluiden hoort of een brandgeur ruikt nadat u de EPB heeft gebruikt voor het remmen in een noodsituatie, raden we u aan het systeem te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

Als de EPB (elektronische parkeerrem) niet gedeactiveerd kan worden

Als de EPB niet op normale wijze gedeactiveerd kan worden, raden we u aan uw auto naar een officiële Hyundai-dealer te laten brengen met een autoambulance en het systeem na te laten kijken.

Rembekrachtiging

Uw auto is voorzien van bekrachtigde remmen die bij normaal gebruik automatisch afgesteld worden. Als de auto niet in de Ready-modus ( ) staat of uitgeschakeld wordt tijdens het rijden, werkt de ...

Auto hold-functie

De Auto Hold-functie houdt de auto op zijn plaats, ook al is het rempedaal niet ingetrapt, nadat de bestuurder de auto geheel tot stilstand heeft gebracht door het rempedaal in te trappen. Instel ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Opbergvakken onder de bodembekleding
Afb. 136 Bodembekleding optillen / opbergvakken onder de bodembekleding Bij wagens, die niet met een noodreservewiel zijn uitgerust, bevinden zich onder de bodembekleding van de bagageruimte ...

Skoda Octavia. Regeling starten
Basisvoorwaarden voor het starten van de regeling ACC is geactiveerd. Bij wagens met schakelbak is de tweede versnelling of een hogere versnelling ingeschakeld en de actuele snelheid is hoger ...

Modellen: