Hyundai Ioniq Electric: Rembekrachtiging - Remsysteem - Rijden met uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Rembekrachtiging

Uw auto is voorzien van bekrachtigde remmen die bij normaal gebruik automatisch afgesteld worden.

Als de auto niet in de Ready-modus ( ) staat of uitgeschakeld wordt tijdens het rijden, werkt de rembekrachtiging niet. U kunt uw auto wel tot stilstand brengen door een grotere pedaalkracht uit te oefenen dan normaal. De remweg zonder rembekrachtiging zal echter langer dan gewoonlijk zijn.

Als de auto niet in de READY-modus ( ) staat, wordt de mate van bekrachtiging steeds minder naarmate u vaker het rempedaal intrapt. Als de rembekrachtiging uitvalt, probeer dan niet "pompend" te remmen.

Rem alleen "pompend" als de wielen dreigen te blokkeren.

WAARSCHUWING

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Laat tijdens het rijden uw voet niet op het rempedaal rusten.

    Hierdoor kan de temperatuur van de remmen abnormaal hoog worden, kunnen de remblokken en -voeringen overmatig slijten en kan de remweg vergroot worden.

  • Als u een lange of steile helling afrijdt, gebruik dan de shift paddle (links) om de regeneratieve remverhouding te vergroten om uw snelheid onder controle te houden zonder het rempedaal overmatig te gebruiken. Door langdurig achter elkaar te remmen, zullen de remmen oververhit raken en kan een tijdelijk verlies van remvermogen het gevolg zijn.

 

AANWIJZING

Houd het rempedaal niet ingetrapt als het controlelampje READY " " niet brandt. Anders kan de accu ontladen raken.

  • Tijdens het remmen kunt u wat geluiden horen en trillingen voelen. Dit is normaal.
  • In onderstaande gevallen hoort u mogelijk tijdelijk geluiden van de elektrische rempomp en ontstaan er mogelijk trillingen in de motor. Dit is normaal.
  • Wanneer het pedaal zeer snel wordt ingetrapt
  • Wanneer het pedaal meerdere keren met korte intervallen wordt ingetrapt
  • Als de ABS-functie tijdens het remmen wordt geactiveerd

Remblokslijtage-indicatoren

Wanneer de remblokken vóór of achter versleten zijn, hoort u als waarschuwing een piepend geluid van de remmen. Dit geluid kan af en toe hoorbaar zijn of op het moment dat u het rempedaal intrapt.

Let op dat onder sommige rijomstandigheden of bij sommige klimaten de remmen kunnen piepen wanneer u het rempedaal voor de eerste keer (of lichtjes) intrapt. Dit is normaal en duidt niet op een probleem met de remmen.

AANWIJZING
Blijf, om kostbare reparaties aan de remmen te voorkomen, niet rijden met versleten remblokken.

Informatie Vervang de remblokken aan de voorof achterzijde altijd gelijktijdig.

Remsysteem

...

Elektronische parkeerrem (EPB)

Activeren van de parkeerrem Activeren van de EPB (elektronische parkeerrem): Trap het rempedaal in. Trek de EPB-schakelaar omhoog. Controleer of het waarschuwingslampje voor de parkeerre ...

Zie ook:

Volvo V40. Algemene informatie over de klimaatregeling
De auto is voorzien van elektronische klimaatregeling. De klimaatregeling zorgt ervoor dat de lucht in het interieur gekoeld, verwarmd of van vocht ontdaan wordt. Er zijn twee soorten klimaatreg ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Inparkeerstand oproepen
- De sleutel in het contactslot in de stand draaien . - De buitenspiegel aan passagierszijde selecteren met de toets . - De achteruitversnellin ...

Modellen: