Mazda 6: Stoelverwarming - Voorzitting - Zittingen - Belangrijke veiligheidsuitrusting - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Stoelverwarming

De voorzittingen worden elektrisch verwarmd. Het contact moet op ON staan.

Druk voor gebruik van de stoelverwarming de stoelverwarmingschakelaar in terwijl het contact op ON staat. De indicatielampjes gaan branden om aan te geven dat de stoelverwarming in werking is. De modus verandert als volgt telkens wanneer de stoelverwarmingschakelaar wordt ingedrukt.

Voor

Zittingen

Achter

Zittingen

WAARSCHUWING

Wees voorzichtig bij gebruik van de stoelverwarming: De warmte van de stoelverwarming kan voor bepaalde personen te heet zijn, zoals als volgt aangegeven, en kan een lage-temperatuur brandwond veroorzaken.

 • Baby's, kleine kinderen, ouderen en gehandicapten
 • Personen met een gevoelige huid
 • Personen die buitengewoon vermoeid zijn
 • Personen die onder invloed zijn
 • Personen die slaapverwekkende medicijnen gebruiken zoals slaaptabletten of medicijnen tegen verkoudheid

Gebruik de stoelverwarming niet met afdekkingen die in hoge mate vocht vasthouden, zoals een deken of kussen op de zitting: De kans bestaat dat de zitting te heet wordt en een lage-temperatuur brandwond veroorzaakt.

Ook wanneer u slechts korte tijd in de auto gaat slapen, de stoelverwarming niet gebruiken: De kans bestaat dat de zitting te heet wordt en een lage-temperatuur brandwond veroorzaakt.

Plaats geen zware voorwerpen met scherpe uitsteeksels op de zitting en er geen naalden of spelden in steken: Dit kan tot gevolg hebben dat de zitting overmatig verhit raakt en dat door een kleine brandwond letsel veroorzaakt wordt.

 

OPGELET
 • Alvorens de rugleuning van een achterzitting neer te klappen, er voor zorgen dat de stoelverwarmingschakelaar van de achterzitting uit staat. Als de rugleuning van een achterzitting wordt neergeklapt terwijl de stoelverwarming van de achterzitting is ingeschakeld, kan de zitting oververhit raken waardoor de buitenzijde van de zitting beschadigd wordt.
 • Gebruik geen organische oplosmiddelen voor het reinigen van de zitting. Dit kan schade aan het zittingoppervlak en de verwarming veroorzaken.

 

OPMERKING
 • Gebruik de stoelverwarming wanneer de motor draait. Als de stoelverwarming gedurende langere tijd ingeschakeld blijft terwijl de motor niet draait, kan de accu uitgeput raken.
 • (Voor) Als het contact wordt uitgeschakeld terwijl de stoelverwarming in werking is (Hoog, Midden of Laag) en vervolgens opnieuw wordt ingeschakeld, zal de stoelverwarming automatisch werken op de temperatuur die ingesteld is alvorens het contact werd uitgeschakeld.
 • (Achter) Wanneer de motor wordt stopgezet terwijl de stoelverwarmingen in werking zijn en vervolgens het contact op ON wordt gezet, zullen de stoelverwarmingen niet automatisch terug ingeschakeld worden. Bovendien wordt de werking van de stoelverwarming automatisch stopgezet nadat de stoelverwarmingen gedurende ongeveer 90 minuten hebben gefunctioneerd.

  Druk de schakelaar in om de stoelverwarming weer in te schakelen.

 • De temperatuur van de stoelverwarming kan niet verder worden afgesteld dan Hoog, Midden en Laag, omdat de stoelverwarming geregeld wordt door een thermostaat.

Gebruik van de zittingen

Lengteverstelling (Handbediende zittingafstelling) Om een zitting naar voren of naar achteren te verplaatsen, de hendel omhoog trekken, de zitting in de gewenste stand schuiven en de ...

Rijpositiegeheugen

De gewenste rijpositie kan na het programmeren van de positie opgeroepen worden. De volgende rijposities kunnen geprogrammeerd worden. Bestuurdersstoelpositie (zittingverstelling, hoogteafst ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Ontvangen tekstbericht
Bij ontvangst van een nieuw bericht wordt binnen de functietoets Ê het aantal van de nieuw ontvangen berichten en tegelijk in de statusregel het symbool Ê weergegeven. Voor het openen van ee ...

Mazda 6. Noodreservewiel
Controleer tenminste eens per maand of het noodreservewiel de juiste bandenspanning heeft en stevig op zijn plaats bevestigd is. OPMERKING De conditie van het noodreservewiel gaat geleideli ...

Modellen: