Hyundai Ioniq Electric: Auto hold-functie - Remsysteem - Rijden met uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Auto hold-functie

De Auto Hold-functie houdt de auto op zijn plaats, ook al is het rempedaal niet ingetrapt, nadat de bestuurder de auto geheel tot stilstand heeft gebracht door het rempedaal in te trappen.

Instellen

Instellen

1. Doe, terwijl het bestuurdersportier en de motorkap gesloten zijn, de veiligheidsgordel voor de bestuurder om of trap het rempedaal in en druk vervolgens op de [AUTO HOLD]-schakelaar.

De AUTO HOLD-indicator gaat wit branden en het systeem staat in de standby-stand.

Instellen

2. Als u de auto geheel tot stilstand heeft gebracht door het rempedaal in te trappen, verandert de kleur van de AUTO HOLD-indicator van wit naar groen.
3. Zelfs als u het rempedaal op laat komen blijft de auto op zijn plaats.
4.Wanneer de EPB is geactiveerd, wordt de Auto Hold-functie uitgeschakeld.

Wegrijden

WAARSCHUWING
Controleer bij het wegrijden met een geactiveerde Auto Holdfunctie door het gaspedaal in te trappen altijd de omgeving rond uw auto.

Trap het gaspedaal langzaam in om soepel weg te rijden.

Annuleren

Annuleren

Druk op de [AUTO HOLD]- schakelaar om de Auto Hold-functie uit te schakelen. De AUTO HOLDindicator zal uitgaan.

Druk om de Auto Hold-functie uit te schakelen als de auto stilstaat op de [AUTO HOLD]-schakelaar terwijl u het rempedaal ingetrapt houdt.

Informatie

In deze gevallen gaat het waarschuwingslampje voor de parkeerrem branden, verandert de kleur van de AUTO HOLDindicator van groen naar wit en klinkt er een waarschuwingssignaal en wordt er een melding weergegeven om u te informeren dat de EPB automatisch geactiveerd is.

Trap voor het weer wegrijden het rempedaal in, controleer de omgeving rond uw auto en deactiveer de parkeerrem handmatig met de EPB-schakelaar.

WAARSCHUWING
  • Trap het gaspedaal langzaam in als u wilt wegrijden.
  • Schakel uit veiligheidsoverwegingen de Auto Hold-functie uit als u heuvelaf rijdt, achteruit rijdt of de auto parkeert.

 

AANWIJZING
In het geval van een storing in het detectiesysteem voor een geopend bestuurdersportier of een geopende motorkap werkt de Auto Hold-functie mogelijk niet goed.

Neem contact op met een officiƫle HYUNDAI-dealer.

Waarschuwingsmeldingen

Waarschuwingsmeldingen

Parkeerrem automatisch in werking

Als de EPB is geactiveerd door de Auto Hold-functie, klinkt er een waarschuwingssignaal en verschijnt er een melding.

Waarschuwingsmeldingen

AutoHold wordt uitgeschakeld.

Druk op rempedaal

Als de overgang van de Auto Holdfunctie naar de EPB niet op de juiste wijze verloopt, klinkt er een waarschuwingssignaal en wordt er een melding weergegeven.

Trap het rempedaal in als bovenstaande melding wordt weergegeven omdat de Auto Holdfunctie en de EPB mogelijk niet geactiveerd worden.

Waarschuwingsmeldingen

Duw op remped. Voor deactivatie van AUTO HOLD

Als u het rempedaal niet intrapt tijdens het deactiveren van de Auto Hold-functie door de [AUTO HOLD]- schakelaar in te drukken, klinkt er een waarschuwingssignaal en verschijnt er een melding.

Waarschuwingsmeldingen

AUTO HOLD niet aan.

Sluit deur, motorkap, koffer en maak gordel vast.

Als u de [AUTO HOLD]-schakelaar indrukt en het bestuurdersportier, de motorkap of de achterklep niet gesloten zijn of de veiligheidsgordel van de bestuurdersstoel niet is vastgemaakt, klinkt er een waarschuwingssignaal en wordt er een melding weergegeven in het LCD-display.

Druk op de [AUTO HOLD]- schakelaar nadat het bestuurdersportier, de motorkap of de achterklep gesloten zijn en de veiligheidsgordel vastgemaakt is.

Elektronische parkeerrem (EPB)

Activeren van de parkeerrem Activeren van de EPB (elektronische parkeerrem): Trap het rempedaal in. Trek de EPB-schakelaar omhoog. Controleer of het waarschuwingslampje voor de parkeerre ...

Antiblokkeersysteem (ABS)

WAARSCHUWING Een antiblokkeersysteem (ABS) of elektronische stabiliteitsregeling (ESC) kan geen ongevallen voorkomen die het gevolg zijn van gevaarlijk rijgedrag. Hoewel de ...

Zie ook:

Renault Megane. Achterbank
  Rugleuningen handmatig neerklappen Schuif de voorstoelen voldoende naar voren. Zet de hoofdsteunen aan de zijkant in de hoogste stand en laat de centrale hoofdsteun zoveel mogelijk zakke ...

Skoda Octavia. Hoofdmenu
Afb. 199 Ondersteunde communicatiesystemen / Voorbeeld van beschikbare communicatiesystemen van het aangesloten externe apparaat Voor het weergeven van het hoofdmenu SmartLink het sensorvel ...

Modellen: