Volvo V40: Passagiersairbag - activering/deactivering - Veiligheid - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Passagiersairbag - activering/deactivering

Volvo V40 / Volvo V40 - Instructieboekje / Veiligheid / Passagiersairbag - activering/deactivering

Passagiersairbag  voorin is te deactiveren met een schakelaar als de auto is uitgerust met PACOS (Passenger Airbag Cut Off Switch).

Schakelaar - PACOS

De schakelaar voor activering/deactivering van de passagiersairbag, PACOS zit aan de passagierszijde aan de zijkant van het dashboard en u kunt erbij door het portier aan die kant te openen.

Controleer of de schakelaar in de gewenste stand staat. Gebruik het sleutelblad  van de transpondersleutel om van stand te veranderen.

Passagiersairbag - activering/deactivering
Locatie van de schakelaar voor de airbag

  1. ON - de airbag is geactiveerd. Met de schakelaar in deze stand kunnen alle passagiers (kinderen en volwassenen) veilig in de rijrichting op de passagiersstoel zitten.
  2. OFF - de airbag is gedeactiveerd. Met de schakelaar in deze stand kunnen kinderen in een tegen de rijrichting in geplaatst kinderzitje veilig op de passagiersstoel voorin zitten.

WAARSCHUWING

Geactiveerde airbag (passagiersstoel): Vervoer kinderen nooit in een tegen de rijrichting in geplaatst kinderzitje op de passagiersstoel voorin, wanneer de passagiersairbag geactiveerd is. Gedeactiveerde airbag (passagiersstoel): Laat nooit passagiers (kinderen noch volwassenen) op de passagiersstoel voorin plaatsnemen, als de passagiersairbag gedeactiveerd is.

Het niet opvolgen van de bovenstaande aanbevelingen kan aanleiding geven tot levensgevaarlijke situaties of ernstig letsel.

 

N.B. Wanneer de transpondersleutel in sleutelstand II  staat, brandt ca. 6 seconden lang het waarschuwingssymbool  voor de airbag op het instrumentenpaneel.

Daarna gaat de indicator op de plafondconsole branden die de status van de passagiersairbag aangeeft.

Passagiersairbag - activering/deactivering
Hiermee wordt aangegeven dat de airbag aan de passagierszijde geactiveerd is.

Een melding en een waarschuwingssymbool op de plafondconsole geven aan dat de airbag aan de passagierszijde geactiveerd is (zie voorgaande afbeelding).

WAARSCHUWING Bevestig een tegen de rijrichting in geplaatst kinderzitje nooit op de passagiersstoel voorin, als de passagiersairbag geactiveerd is en als teken daarvan het symbool op de plafondconsole brandt. Het niet opvolgen van deze aanbeveling kan levensgevaarlijke situaties voor het kind opleveren.

Passagiersairbag - activering/deactivering
Hiermee wordt aangeduid dat de airbag aan de passagierszijde gedeactiveerd is.

Een melding en een brandend lampje op de plafondconsole geven aan dat de airbag aan de passagierszijde gedeactiveerd is (zie voorgaande afbeelding).

WAARSCHUWING Laat geen passagier op de passagiersstoel plaatsnemen als het waarschuwingssymbool  voor het airbagsysteem op het instrumentenpaneel oplicht, terwijl de melding op de plafondconsole aangeeft dat de airbag aan die kant gedeactiveerd is. Dit duidt op een ernstige storing. Bezoek zo spoedig mogelijk een werkplaats. Volvo adviseert u daarvoor contact op te nemen met een erkende Volvowerkplaats.

 

WAARSCHUWING Het niet opvolgen van de bovenstaande aanbevelingen kan levensgevaarlijke situaties voor de passagiers opleveren.

Gerelateerde informatie

Passagiersairbag

Uw auto heeft behalve de veiligheidsgordel  aan de passagierszijde ook een airbag . De airbag zit opgevouwen in een ruimte boven het dashboardkastje. Het paneel is voorzien van het opschrift ...

SIPS-airbags

Bij een aanrijding in de zij wordt een groot deel van de botskracht door het SIPS (Side Impact Protection System) over balken, stijlen, vloer, dak en andere delen van de carrosserie verdeeld. De ...

Zie ook:

Renault Megane. Onderhoud van de bekleding
Een goed onderhouden auto gaat langer mee. Daarom wordt aangeraden de binnenkant van de auto regelmatig te onderhouden. Een vlek moet altijd snel behandeld worden. Reinig de bekleding (ongeacht ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen 12V-accu
Hybride voertuigen: Beslist de afzonderlijke handleiding lezen. Anders kunt u gevaren niet herkennen, bijvoorbeeld door hoogspanning. Voor werkzaamheden aan de accu, zoals het uit- en ...

Modellen: