Volvo V40: Passagiersairbag - Veiligheid - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Passagiersairbag

Uw auto heeft behalve de veiligheidsgordel  aan de passagierszijde ook een airbag .

De airbag zit opgevouwen in een ruimte boven het dashboardkastje. Het paneel is voorzien van het opschrift AIRBAG.

Passagiersairbag
Positie van de passagiersairbag in een auto met het stuur links.

Passagiersairbag
Positie van de passagiersairbag in een auto met het stuur rechts

Sticker voor passagiersairbag

Sticker voor passagiersairbag
Sticker op zonneklep aan passagierszijde

De waarschuwingssticker voor passagiersairbag is aangebracht als hierboven.

WAARSCHUWING Plaats een achterstevoren gemonteerd kinderzitje nooit op een stoel met een geactiveerde airbag. Het niet opvolgen van deze aanbeveling kan levensgevaarlijke situaties voor of ernstig letsel van het kind opleveren.

 

WAARSCHUWING De veiligheidsgordel en airbag werken samen.

Als de gordel niet of verkeerd wordt gebruikt, kan dit bij een botsing van invloed zijn op het effect van de airbag.

Om geen letsel op te lopen wanneer de airbag wordt opgeblazen, moet de passagier zo rechtop mogelijk zitten met de voeten op de vloer en de rug tegen de rugleuning. De veiligheidsgordel moet vast zitten.

 

WAARSCHUWING Plaats geen voorwerpen vóór of bovenop het dashboard op de plek waar de airbag voor de passagiersstoel zit.

 

WAARSCHUWING Laat nooit iemand voor de passagiersstoel zitten of staan.

Vervoer kinderen nooit in een tegen de rijrichting in geplaatst kinderzitje op de passagiersstoel voorin, wanneer de passagiersairbag geactiveerd is.

Laat nooit passagiers (kinderen noch volwassenen) op de passagiersstoel voorin plaatsnemen, als de passagiersairbag gedeactiveerd is.

Het niet opvolgen van de bovenstaande aanbevelingen kan aanleiding geven tot levensgevaarlijke situaties of ernstig letsel.

Schakelaar - PACOS

De passagiersairbag (SRS) voorin is te deactiveren,  met een schakelaar als de auto is uitgerust met PACOS (Passenger Airbag Cut Off Switch).

WAARSCHUWING Als de auto is uitgerust met een airbag aan de passagierszijde maar geen PACOS-schakelaar (Passenger Airbag Cut Off Switch) heeft, is de airbag altijd geactiveerd.

Gerelateerde informatie

Airbags aan de bestuurderszijde

Uw auto heeft behalve de veiligheidsgordel  aan de bestuurderszijde ook twee airbags . Een van de airbags zit opgevouwen in het midden van het stuurwiel. Het stuurwiel is voorzien van het op ...

Passagiersairbag - activering/deactivering

Passagiersairbag  voorin is te deactiveren met een schakelaar als de auto is uitgerust met PACOS (Passenger Airbag Cut Off Switch). Schakelaar - PACOS De schakelaar voor activering/deactiveri ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Als het motortoerental hoger is dan het stationair toerental en u de transmissiestand D of R inschakelt, kan de auto met een schok in beweging komen. Er bestaat gevaar voor ...

Volvo V40. Parkeerrem
De parkeerrem voorkomt met behulp van mechanische blokkering/vergrendeling van twee wielen dat een stilstaande auto kan wegrollen. WAARSCHUWING Gebruik altijd de parkeerrem bij parkeren ...

Modellen: