Volvo V40: SIPS-airbags - Veiligheid - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: SIPS-airbags

Bij een aanrijding in de zij wordt een groot deel van de botskracht door het SIPS (Side Impact Protection System) over balken, stijlen, vloer, dak en andere delen van de carrosserie verdeeld.

De SIPS-airbags aan de bestuurders- en de passagierszijde beschermen de borstkas en de heupen en vormen een belangrijk onderdeel van het SIPS.

SIPS-airbags

Het SIPS bestaat uit twee hoofdonderdelen: de SIPS-airbags en de sensoren. De SIPS-airbags zijn aangebracht in de rugleuningframes van de voorstoelen.

Bij een voldoende krachtige aanrijding reageren de sensoren, die op hun beurt de gasgeneratoren activeren. De SIPS-airbags worden vervolgens opgeblazen tussen de inzittende en het portierpaneel.

De airbags lopen vervolgens weer leeg.

De SIPS-airbag wordt normaal gesproken alleen opgeblazen aan de kant van de aanrijding.

SIPS-airbags
Bestuurdersplaats, auto met het stuur links.

SIPS-airbags
Passagiersplaats, auto met het stuur links.

WAARSCHUWING

  • Volvo adviseert u de reparatie uitsluitend door een erkende Volvo-werkplaats te laten uitvoeren. Een verkeerde ingreep in het SIPS-systeem kan tot een onjuiste werking leiden met ernstig letsel als gevolg.
  • Plaats geen voorwerpen in het gebied tussen de buitenzijde van de stoel en het portierpaneel, aangezien dit gebied door de zijairbag kan worden be├»nvloed.
  • Volvo adviseert om uitsluitend door Volvo goedgekeurde overtrekbekleding te gebruiken. Andere bekleding kan de werking van de zijairbags hinderen.
  • De zijairbag vormt een aanvulling op de veiligheidsgordel. Gebruik de veiligheidsgordel altijd.

SIPS en kinderzitjes

De SIPS-airbags beïnvloeden de beschermende werking van kinderzitje en/of comfortkussen niet negatief.

Gerelateerde informatie

Passagiersairbag - activering/deactivering

Passagiersairbag  voorin is te deactiveren met een schakelaar als de auto is uitgerust met PACOS (Passenger Airbag Cut Off Switch). Schakelaar - PACOS De schakelaar voor activering/deactiveri ...

Opblaasgordijnen (IC-systeem)

Het systeem helpt voorkomen dat de bestuurder en eventuele passagiers bij een botsing met hun hoofd tegen de binnenkant van de auto stoten. De opblaasgordijnen van het IC-systeem (Inflatable Cu ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWINGDoor wijzigingen aan het veiligheidssysteem bestaat de kans dat dit niet meer correct functioneert. Het veiligheidssysteem kan in dat geval de ...

Mazda 6. Uitschakeling van het systeem
Druk wanneer de rijstrookassistent (LAS) en het rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem (LDWS) zijn uitgeschakeld, de rijstrookassistent (LAS) en rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem (LDWS) OFF ...

Modellen: