Volvo V40: Achterbank - Instrumenten, schakelaars en bediening - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Achterbank

De rugleuning en de buitenste hoofdsteunen van de achterbank kunnen worden neergeklapt. De hoofdsteun van de middelste zitplaats kan aan de lengte van de passagier worden aangepast.

Middelste hoofdsteun achterbank

Achterbank

Stem de hoofdsteun af op de lengte van de passagier zodat deze zo mogelijk het hele achterhoofd bedekt. Trek de hoofdsteun zo ver omhoog als nodig is.

Als u de hoofdsteun lager wilt zetten, moet u de knop (zie afbeelding) indrukken terwijl u de hoofdsteun voorzichtig omlaagduwt.

De hoofdsteun kan in vijf verschillende standen worden afgesteld.

WAARSCHUWING De hoofdsteun van de middelste zitplaats moet in de onderste stand staan, wanneer de middelste zitplaats niet in gebruik is. Wanneer de middelste zitplaats wel wordt gebruikt, moet de hoofdsteun goed op de lengte van de passagier zijn afgesteld, zodat deze zo mogelijk diens hele achterhoofd afdekt.

Buitenste hoofdsteunen achterbank handmatig omklappen

Achterbank

Trek aan de pal bij de hoofdsteun om de hoofdsteun om te klappen.

De hoofdsteun wordt met de hand teruggezet.

WAARSCHUWING De hoofdsteunen moeten na het rechtop zetten in de vergrendelde stand staan.

Ruggedeelte achterbank omklappen

BELANGRIJK Als de rugleuning moet worden neergeklapt, mogen de bekerhouders van de achterbank niet open zijn en mogen er geen voorwerpen op de achterbank liggen. De veiligheidsgordels mogen evenmin zijn ingestoken. Schade aan de bekleding van de achterbank is anders namelijk niet uitgesloten.

 

N.B. U moet mogelijk de voorstoelen naar voren zetten en/of de rugleuningen rechtop zetten om de ruggedeelten van de achterbank volledig naar voren te kunnen klappen.

Ruggedeelte achterbank omklappen

  1. Bij het omklappen van het rechter ruggedeelte, moet u de hoofdsteun voor de middelste zitplaats vrijgeven en deze aanpassen, zie het eerdere gedeelte ‘Middelste hoofdsteun achterbank’.
  2. De buitenste hoofdsteunen worden automatisch neergeklapt wanneer u de ruggedeelten omklapt. Trek de blokkeerhandgreep A van het ruggedeelte omhoog en klap het ruggedeelte om. Een rode markering bij de pal B geeft aan dat het ruggedeelte niet langer geblokkeerd staat.
N.B. Duw bij het neerklappen van de ruggedeelten de hoofdsteunen naar voren om te voorkomen dat ze in contact komen met het zitgedeelte.

Houd voor het rechtop zetten de omgekeerde volgorde aan.

N.B. Als de rugleuning is teruggeklapt, mag de rode indicatie niet langer zichtbaar zijn. Als deze toch zichtbaar is, is de rugleuning niet vergrendeld.

 

WAARSCHUWING Controleer of de rugleuningen en hoofdsteunen van de achterbank na het rechtop zetten goed vergrendeld zijn.

Gerelateerde informatie

Voorstoelen - elektrisch bediend

Voor optimaal zitcomfort hebben de voorstoelen verschillende instelmogelijkheden. De elektrisch bediende stoel kan naar voren/achteren en omhoog/omlaag worden gezet. De voorkant van de zitting kan ...

Stuurwiel

Het stuurwiel heeft meerdere verstellingsmogelijkheden en bedieningselementen voor de claxon, cruisecontrol en het menu-, het audio- en het telefoonsysteem. Instellen Stuurwiel afstellen. ...

Zie ook:

Volvo V40. Verankeringsogen
De verankeringsogen in de bagageruimte gebruikt u om bagagebanden aan vast te zetten. WAARSCHUWING Harde, scherpe en/of zware voorwerpen die liggen of uitsteken kunnen bij krachtig a ...

Skoda Octavia. Hoofdmenu
Afb. 204 Navigatie: Hoofdmenu Voor de weergave het sensorveld aantippen. of: Het sensorveld en vervolgens de functietoets aantippen. Beschrijving van de functietoetsen A afb. 204 ...

Modellen: