Volvo V40: Voorstoelen - elektrisch bediend - Instrumenten, schakelaars en bediening - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Voorstoelen - elektrisch bediend

Voor optimaal zitcomfort hebben de voorstoelen verschillende instelmogelijkheden. De elektrisch bediende stoel kan naar voren/achteren en omhoog/omlaag worden gezet. De voorkant van de zitting kan worden verhoogd/verlaagd. De hellingshoek van de rugleuning kan worden gewijzigd.

Elektrische stoelbediening

Voorstoelen - elektrisch bediend

  1. Voorkant zitting omhoog/omlaag
  2. Stoel omhoog/omlaag
  3. Stoel vooruit/achteruit
  4. Hellingshoek rugleuning

De elektrisch bedienbare stoelen zijn voorzien van een beveiliging tegen overbelasting, die geactiveerd wordt als een van de stoelen door een obstakel wordt geblokkeerd. Als dit het geval is, moet u het elektrische systeem van de auto in stand I of 0 zetten en enige tijd wachten voordat u de stoel opnieuw probeert te verstellen.

U kunt slechts één verstelfunctie van de stoel tegelijk activeren (vooruit/achteruit/omhoog/ omlaag).

Voorbereidingen

Tot enige tijd nadat u het portier met de transpondersleutel hebt ontgrendeld blijft het mogelijk de stoel te verstellen, ook al steekt er geen sleutel in het contactslot. U verstelt de stoel normaal gesproken in sleutelstand I. Wanneer de motor loopt, is dat altijd mogelijk.

Stoel met geheugenfunctie

Voorstoelen - elektrisch bediend

De geheugenfunctie slaat de instellingen op voor de stoel en de buitenspiegels.

Instelling vastleggen

  1. Geheugenknop
  2. Geheugenknop
  3. Geheugenknop

Knop voor vastlegging van de instelling

  1. 1. Stel de stoel en de buitenspiegels in.
  2. Houd de knop M ingedrukt, terwijl u knop 1, 2 of 3 indrukt. Houd de knoppen ingedrukt, totdat er een akoestisch signaal klinkt en er een tekst op het instrumentenpaneel verschijnt.

Om een andere instelling vast te leggen moet u de stoel eerst verstellen.

Stoel in vastgelegde stand zetten

Druk op een van de geheugenknoppen 1–3, totdat de stoel en de buitenspiegels tot stilstand komen. Bij het loslaten van de knop zal de instelling van de stoel en de buitenspiegels onmiddellijk worden beëindigd.

Geheugen van transpondersleutel

In alle transpondersleutels kunnen de instellingen voor de bestuurdersstoel en de buitenspiegels voor verschillende bestuurders worden opgeslagen, zie Transpondersleutel - personalisering  .

Noodstop

Als de stoel per ongeluk in beweging komt, kunt u op een van de verstellingsknoppen of geheugenknoppen van de stoel drukken om de stoel tot stilstand te brengen.

WAARSCHUWING Beknellingsgevaar! Zorg ervoor dat kinderen niet met de bediening spelen. Controleer of er bij het instellen geen voorwerpen voor, achter of onder de stoel liggen. Zorg dat geen van de passagiers op de achterbank bekneld kan raken.

Stoelen met elektrische verwarming

Voor elektrische stoelverwarming voor/achterbankverwarming, zie Elektrisch verwarmde voorstoelen   en Elektrisch verwarmde achterbank  .

Gerelateerde informatie

Voorstoelen

Voor optimaal zitcomfort hebben de voorstoelen verschillende instelmogelijkheden. Lendensteun wijzigen, aan de knop18 draaien. Vooruit/achteruit, de hendel omhoogtillen om de juiste afstan ...

Achterbank

De rugleuning en de buitenste hoofdsteunen van de achterbank kunnen worden neergeklapt. De hoofdsteun van de middelste zitplaats kan aan de lengte van de passagier worden aangepast. Middelste hoo ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Rijden in de winter
WAARSCHUWING Als op een glad wegdek wordt teruggeschakeld om de remwerking van de motor te vergroten, kunnen de aangedreven wielen hun grip verliezen. Er bestaat verhoogd sli ...

Volvo V40. Milieu-aspecten van de gebruikershandleiding
De papiervezels waarvan deze publicatie gemaakt is afkomstig zijn uit Forest Stewardship Council-gecertificeerde bossen of andere gecontroleerde bronnen. Het FSC-symbool geeft aan dat de papierve ...

Modellen: