Volvo V40: Collision Warning - beperkingen - Bestuurdersondersteuning - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Collision Warning - beperkingen

Het systeem heeft bepaalde beperkingen – zo is het systeem pas actief bij snelheden van zo'n 4 km/h (3 mph) en hoger.

In de felle zon en bij lichtschitteringen alsook het gebruik van een zonnebril is het op de voorruit geprojecteerde waarschuwingslampje voor de Collision Warning soms moeilijk te ontdekken.

Dat is ook mogelijk als u niet recht vooruit kijkt.

Houd de waarschuwingszoemer daarom altijd ingeschakeld.

Bij gladheid is de remweg langer waardoor het systeem minder goed in staat is aanrijdingen te voorkomen. In dergelijke situaties zullen het ABS en de ESC  voor het maximale remvermogen zorgen met behoud van de stabiliteit.

N.B. Het visuele waarschuwingssignaal kan korte tijd buiten werking worden gesteld, wanneer de temperatuur in het interieur bijvoorbeeld door de felle zon te hoog is opgelopen. Als dit gebeurt, wordt er een waarschuwingszoemer afgegeven ook al hebt u deze uitgeschakeld via het menusysteem.

  • Waarschuwingen kunnen eveneens uitblijven bij een zeer geringe afstand tot de voorligger of bij relatief grote stuur- en pedaalbewegingen zoals bij een zeer actieve rijstijl.

 

WAARSCHUWING Als de gecombineerde camera en radarsensor op grond van de verkeerssituatie of anderszins problemen heeft voetgangers, voorliggers of fietsers te ontdekken, is het mogelijk dat het systeem pas laat, onterecht of helemaal geen waarschuwing geeft en remt.

De sensoren hebben een beperkt bereik voor voetgangers en fietsers25, zodat het systeem voor dergelijke weggebruikers efficiënt waarschuwt en remingrepen verricht bij rijsnelheden tot 50 km/h (30 mph). Voor stilstaande of langzaam rijdende voorliggers wordt efficient gewaarschuwd en geremd bij rijsnelheden tot 70 km/h (43 mph).

In het donker of bij slecht zicht wordt mogelijk niet gewaarschuwd voor langzaam rijdende of stilstaande voorliggers.

Er wordt niet gewaarschuwd noch geremd voor voetgangers en fietsers bij een rijsnelheid hoger dan 80 km/h (50 mph).

De Collision Warning maakt gebruik van dezelfde radarsensor als die van de adaptieve cruisecontrol .

Als u vindt dat er te vaak wordt gewaarschuwd en de signalen als storend ervaart, kunt u de waarschuwingsafstand verkleinen. Dit betekent dat het systeem later waarschuwt, wat het totale aantal waarschuwingen beperkt, zie Collision Warning - bediening .

Met geactiveerde achteruitversnelling is de Collision Warning met Auto Brake tijdelijk gedeactiveerd.

Collision Warning met Auto Brake wordt niet geactiveerd op lage snelheden (onder 4 km/h (3 mph)), wat betekent dat het systeem niet ingrijpt in situaties waarbij u een voorligger uiterst langzaam nadert zoals tijdens het parkeren.

In situaties waarin u actief en bewust rijgedrag laat zien, wordt Collision Warning minder actief.

Nadat Auto Brake een aanrijding met een stilstaand obstakel heeft voorkomen, blijft de auto maximaal 1,5 seconde stilstaan. Als de auto wordt afgeremd wegens een rijdende voorligger, wordt de snelheid begrensd tot dezelfde snelheid als die van de voorligger.

Bij een auto met een handgeschakelde versnellingsbak slaat de motor af wanneer Auto Brake de auto tot stilstand heeft gebracht, tenzij u daarvoor het koppelingspedaal weet te bedienen.

Gerelateerde informatie

Collision Warning - bediening

Via een menusysteem van MY CAR op het display van de middenconsole zijn eventuele instellingen voor de Collision Warning te verrichten, zie MY CAR . Waarschuwingssignalen Aan en Uit 1. Akoest ...

Collision Warning - beperkingen van de camerasensor

Het systeem maakt gebruik van de camerasensor van de auto, die bepaalde beperkingen heeft. De camerasensor van de auto wordt naast de Collision Warning met Auto Brake ook gebruikt door de functie ...

Zie ook:

Renault Megane. Hoofdsteunen voor
Hoofdsteun hoger zetten Trek de hoofdsteun tot de gewenste hoogte omhoog. Controleer de vergrendeling. Hoofdsteun lager zetten Druk op de knop 2 en duw de hoofdsteun tot de gewenste stand omlaa ...

Skoda Octavia. Beschrijving - Infotainment Swing
Afb. 162 Infotainment Swing Draaiknop voor het in- en uitschakelen van het infotainment, instellen van het volume Draaiknop voor oproepen en bevestigingen - Menu Radio - Menu Media ...

Modellen: