Renault Megane: Parkeerhulp - Rijden - Renault Megane - InstructieboekjeRenault Megane: Parkeerhulp

De werking van het systeem

Ultrasoondetectoren die in de bumper van de auto ingebouwd zijn, "meten" de afstand tussen de auto en een obstakel.

Deze meting vertaalt zich in geluidssignalen waarvan de frequentie toeneemt naarmate het obstakel dichterbij komt, totdat het een continu geluid wordt wanneer het obstakel ongeveer 20 à 30 cm van de auto verwijderd is.

Het systeem detecteert obstakels voor, achter en naast de auto.

Het systeem van de parkeerhulp wordt pas ingeschakeld als de auto langzamer dan ongeveer 10 km/uur rijdt.

Het parkeerhulpsysteem houdt geen rekening met aanhang- of laadsystemen enz.

Bijzonderheden 

Bijzonderheden

Zorg ervoor dat de ultrasoondetectoren op de met pijlen aangegeven plaatsen 1 niet bedekt zijn (vuil, modder, sneeuw enz.).

Deze functie is een extra hulp die door middel van geluidssignalen de afstand tussen de auto en een obstakel aangeeft bij een manoeuvre.

Deze functie kan in geen enkel geval de oplettendheid en verantwoordelijkheid van de bestuurder vervangen bij het manoeuvreren.

De bestuurder moet altijd op zijn hoede blijven voor plotselinge gebeurtenissen tijdens het rijden: let dus altijd op of er zich bij het manoeuvreren geen kleine, smalle obstakels (zoals een kind, dier, kinderwagen, fiets, steen, paaltje enz.) in uw blinde hoek bevinden.

Bijzonderheden 

NB: met het display 2 is de omgeving van de auto te zien als aanvulling op de geluidssignalen.

U moet enkele meters rijden voordat de detectie aan de zijkanten wordt ingeschakeld.

Als alle zones een grijze achtergrond hebben, wordt de volledige omtrek van de auto bewaakt:

Bijzonderheden 

Werking

Het systeem detecteert de meeste obstakels voor, achter en naast de auto.

Naargelang van de afstand van het obstakel, zal de frequentie van het geluidssignaal verhogen tot een continu signaal weerklinkt op ongeveer 20 cm voor een obstakel aan de zijkant en 30 cm voor obstakels vooraan of achteraan. De groene, oranje en rode zones worden getoond op het display C.

Bijzonderheden 

Detectie van obstakels aan de zijkant
Het systeem bepaalt de rijrichting aan de hand van de richting van de wielen en waarschuwt u voor het risico op botsing met een obstakel 3 aan de zijkant van de auto.

Als er een obstakel wordt gedetecteerd naast de auto:

NB: als de rijrichting verandert tijdens een manoeuvre, kan het risico op een botsing met een obstakel mogelijk te laat worden aangegeven.

Bij het manoeuvreren kan de auto aan de onderkant ergens tegenaan rijden (bijvoorbeeld: contact met een paaltje, een trottoir of ander stadsmeubilair) en daardoor schade oplopen (bijvoorbeeld: vervorming van een as enz.).

Om ieder risico van een ongeluk te voorkomen, moet u uw auto door een merkdealer laten controleren.

Bijzonderheden 

Verstellen

U kunt sommige instellingen aanpassen via het multimediascherm 4. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de uitrusting voor gedetailleerde informatie

Auto’s met een multimediasysteem
Selecteer "Voertuig", "Parkeerhulp", "Obstakeldetectie".

Geluidsvolume van de parkeerhulp
Regel het volume van de parkeerhulp door op + of - te drukken.

Geluid van het systeem
Hiermee kunt u het geluid van het systeem kiezen.

Het geluid van het systeem uitschakelen
Schakel het geluid van de parkeerhulp in of uit.

Opmerking: als u het geluid uitschakelt, wordt u niet meer gewaarschuwd met een geluidssignaal wanneer u een obstakel nadert.

Uitschakelen van het systeem
Schakel de parkeerhulp in of uit.

Auto’s zonder multimediasysteem
Stilstaande auto:

Bijzonderheden 

Als de auto met een snelheid van minder dan ongeveer 10 km/u rijdt, kunnen sommige geluidsbronnen (motorfiets, vrachtwagen, drilboor enz.) geluidssignalen van de parkeerhulp opwekken.

Automatisch uitschakelen van de parkeerhulp

Het systeem schakelt uit:

Bij een storing

Als het systeem een storing in de werking signaleert, klinkt elke keer bij het inschakelen van de achteruitversnelling gedurende ongeveer 3 seconden een geluidssignaal met de boodschap "Controleer parkeerhulp" op het instrumentenpaneel. Raadpleeg een merkdealer.

Adaptive cruise control

Als het verkeer dit toelaat (hoofdweg met vlot verkeer of autosnelweg), biedt de instelbare snelheidsregelaar u de mogelijkheid om een gekozen snelheid, de zogeheten ingestelde snelheid, aan te ho ...

Achteruitrijcamera

  De 1 achteruitrijcamera bevindt zich op de achterklep.   Bijzonderheid Zorg ervoor dat de 1 camera niet bedekt is (vuil, modder, sneeuw, condens, enz.).   Deze functie ...

Zie ook:

Mazda 6. Kindersloten van achterportieren
Deze sloten zijn bestemd om te helpen voorkomen dat kinderen per ongeluk de achterportieren openen. Gebruik deze op beide achterportieren wanneer u kinderen op de achterzitting van de auto vervoer ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Algemene aanwijzingen
  De HOLD-functie ondersteunt u naar wens bij: het wegrijden, in het bijzonder op een helling het manoeuvreren op een helling ...

Modellen: