Renault Megane: Achteruitrijcamera - Rijden - Renault Megane - InstructieboekjeRenault Megane: Achteruitrijcamera

Achteruitrijcamera  

De 1 achteruitrijcamera bevindt zich op de achterklep.

Achteruitrijcamera  

Bijzonderheid

Zorg ervoor dat de 1 camera niet bedekt is (vuil, modder, sneeuw, condens, enz.).

Achteruitrijcamera  

Deze functie is een extra hulpmiddel. De bestuurder moet altijd opletten en blijft verantwoordelijk.

De bestuurder moet altijd op zijn hoede blijven voor plotselinge gebeurtenissen tijdens het rijden: let dus altijd op of er zich bij het manoeuvreren geen kleine, smalle obstakels (zoals een kind, dier, kinderwagen, fiets, steen, paaltje enz.) in uw blinde hoek bevinden.

Achteruitrijcamera  

Werking

Wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld, stuurt de camera beelden van de omgeving achter de auto naar het scherm 2, samen met een of twee tekeningen 3 en 4 (bewegend en vast). Dit systeem wordt eerst gebruikt met behulp van een of meer tekeningen (bewegend voor de verplaatsingsrichting en vast voor de afstand). Als de rode zone bereikt is, gebruikt u de afbeelding van de bumper om nauwkeurig te stoppen.

Achteruitrijcamera  

Vaste tekening 3
De vaste tekening bestaat uit gekleurde merktekens A, B en C die de afstand achter de auto aangeven:

De tekening blijft staan en geeft de verplaatsingsrichting van de auto aan als de wielen in lijn zijn met de auto.

De tekeningen zijn een op een horizontale ondergrond geprojecteerde weergave; houd geen rekening met deze informatie in het geval van een verticaal of op de grond geplaatst voorwerp.

Bewegende tekening 4
Deze wordt in het blauw getoond op het multimediascherm 2. Hij geeft de verplaatsingsrichting van de auto aan afhankelijk van de stand van het stuurwiel.

Inschakelen, uitschakelen van de achteruitrijcamera

Selecteer op het multimediascherm 2 "Voertuig", "Parkeerhulp", "Achteruitkijkcamera". Schakel de achteruitrijcamera in of uit en bevestig uw keuze.

U kunt eveneens de instellingen van het beeld van de camera regelen (helderheid, contrast...).

Het scherm geeft een omgekeerd beeld, zoals in een spiegel.

De voorwerpen die op de rand van het scherm verschijnen kunnen vervormd zijn.

In geval van te veel licht (sneeuw, auto in de zon, enz.) kan het zicht van de camera gestoord zijn.

Als de achterklep open staat of niet goed gesloten is, verschijnt de boodschap "Achterklep open" en verdwijnt de weergave van de camerabeelden.

Parkeerhulp

De werking van het systeem Ultrasoondetectoren die in de bumper van de auto ingebouwd zijn, "meten" de afstand tussen de auto en een obstakel. Deze meting vertaalt zich in geluidssignalen waarva ...

Parkeerhulp

  Deze functie helpt u bij het parkeren. Laat het stuur los, u hoeft enkel de pedalen en de versnellingshendel te bedienen. U kunt op elk moment de controle opnieuw overnemen door aan het ...

Zie ook:

Volvo V40. Digitale gebruikershandleiding in auto
De gebruikershandleiding is weer te geven op het beeldscherm in de auto3. De informatie is doorzoekbaar en de navigatie tussen de verschillende paragrafen verloopt eenvoudig. Digitale gebruikersh ...

Skoda Octavia. Bediening via het multifunctiestuurwiel
Afb. 43 Toetsen/instelwieltjes op het multifunctiestuurwiel Toetsen/instelwieltjes op het multifunctiestuurwiel Spraakbediening in-/uitschakelen A. Draaien - Volume instellen Indrukken - Gelu ...

Modellen: