Mercedes-Benz C-Klasse: Versterkt remsysteem en keramische remmen (Mercedes-AMG 
auto's) - Remmen - Rijtips - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Versterkt remsysteem en keramische remmen (Mercedes-AMG auto's)

Mercedes-Benz C-Klasse / Mercedes-Benz C-Klasse - Instructieboekje / Rijden en parkeren / Rijtips / Remmen / Versterkt remsysteem en keramische remmen (Mercedes-AMG auto's)

AMG-remsystemen zijn ontworpen voor hoge belastingen. Daardoor kunnen er tijdens het remmen geluiden ontstaan. Deze zijn afhankelijk van:

De slijtage van de afzonderlijke componenten van het remsysteem, zoals remvoeringen of remschijven, is afhankelijk van de individuele rijstijl en de gebruiksomstandigheden.

Een algemeen geldende levensduur kan daarom niet worden opgegeven. Zo is bij een geforceerde rijstijl de slijtage overeenkomstig hoog. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij een gekwalificeerde werkplaats.

Nieuwe of vervangen remvoeringen en remschijven bereiken pas na enkele honderden kilometers de optimale remwerking. De verminderde remwerking door krachtiger indrukken van het rempedaal compenseren. Weest u zich hiervan bewust en past u uw rij- en remgedrag tijdens deze inrijperiode overeenkomstig aan.

Overmatig sterk remmen veroorzaakt een overeenkomstig hoge remvoeringslijtage. Als de remvoeringen de slijtagegrens bereiken, toont het multifunctioneel display een overeenkomstige melding. Vooral bij een zeer sportieve rijstijl moet het remsysteem regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden.

Nat wegdek

Als er bij hevige regen gedurende langere tijd wordt gereden zonder te remmen, kan het voorkomen dat de remmen bij de eerste keer remmen vertraagd aangrijpen. Ook na het wassen van de auto ...

Rijden op nat wegdek

Aquaplaning Vanaf een bepaalde waterhoogte op de weg kan aquaplaning optreden, ook als: met een lage snelheid wordt gereden de profieldiepte van de ba ...

Zie ook:

Mazda 6. Verzorging van het interieur
WAARSCHUWINGSpuit geen water in de cabine van het voertuig: Water spuiten in de cabine van het voertuig is gevaarlijk, aangezien elektrische apparatuur zoals de audioinstallatie en schake ...

Renault Megane. Koelvloeistof
Koelvloeistof Bij stilstaande motor en op een horizontale ondergrond, moet het peil bij koude motor liggen tussen de merktekens "MINI" en "MAXI" aangegeven op het koelvloeistofreservoir 1. Vu ...

Modellen: