Mercedes-Benz C-Klasse: Motorkap openen - Motorkap - Motorruimte - Onderhoud en verzorging - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Motorkap openen

WAARSCHUWING

Bepaalde onderdelen in de motorruimte kunnen zeer heet zijn, bijvoorbeeld de motor, radiateur en onderdelen van het uitlaatsysteem. Bij werkzaamheden in de motorruimte is het gevaar voor letsel aanwezig!

Indien mogelijk de motor laten afkoelen en alleen de hierna beschreven onderdelen aanraken.

WAARSCHUWING

Als de ruitenwissers zich in beweging zetten als de motorkap geopend is, kunt u bekneld raken in het mechanisme. Er bestaat gevaar voor letsel!

Altijd de ruitenwissers en het contact uitschakelen, voordat de motorkap wordt geopend.

Aanwijzing

De ruitenwissers moeten niet omhooggezet zijn. Anders kunnen de ruitenwissers of de motorkap beschadigen.

Motorkap openen

- De ruitenwissers moeten uitgeschakeld zijn; dit controleren. - Aan de ontgrendelingshendel van de motorkap trekken.
 • De motorkap is ontgrendeld.

  Motorkap openen

  - In de spleet grijpen, handgreep van het motorkapslot omhoogdrukken en de motorkap optillen.

  Als de motorkap circa 40 cm is omhooggebracht, wordt de motorkap automatisch door de gasdrukveren geopend en geopend gehouden.

  Motorkap sluiten

  - De motorkap omlaagbrengen en vanaf een hoogte van circa 20 cm laten vallen. - De motorkap moet goed vergrendeld zijn; dit controleren.
 • Als de motorkap iets kan worden opgetild, is deze niet goed vergrendeld. De motorkap opnieuw openen en met iets meer snelheid laten vallen.

  Radiateur

  De radiateur niet afdekken. Ook geen warmtematten, insectenbeschermingen o.i.d. gebruiken. Anders worden de waarden van de Europese On-Board-diagnose vervalst. Enkele van deze waarden zijn wettelijk voorgeschreven en moeten altijd correct zijn.

   Terugzetten

   WAARSCHUWING Bepaalde onderdelen in de motorruimte kunnen zeer heet zijn, bijvoorbeeld de motor, radiateur en onderdelen van het uitlaatsysteem. Bij werkzaamheden in de motorruimte ...

   Motorolie

   ...

   Zie ook:

   Skoda Octavia. Functietoetsen
   Afb. 262 Functietoetsen De mogelijkheid bestaat, met de functietoetsen tussen de parkeer- en manoeuvreermodus te wisselen en bepaalde instellingen uit te voeren. Functietoetsen afb. 262 V ...

   Renault Megane. Menu voor het personaliseren van de auto-instellingen
   Deze functie zorgt, afhankelijk van de uitrusting van de auto voor het inschakelen/ uitschakelen en de afstelling van sommige functies van de auto. Auto’s met een multimediasysteem Toegang ...

  • Modellen: