Mercedes-Benz C-Klasse: Inleiding - ECO start-stopsysteem - Rijden - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Inleiding

Het ECO start-stopsysteem zorgt er bij het stoppen van de auto onder bepaalde omstandigheden voor dat de motor automatisch afslaat.

Voor opnieuw wegrijden start de motor automatisch. Op deze manier helpt het ECO start-stopsysteem u het brandstofverbruik en de uitlaatgasemissie van uw auto te reduceren.

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Als de motor automatisch is afgezet en u stapt uit, wordt de motor automatisch weer gestart. De auto kan wegrijden. Er bestaat gevaar voor letsel en ongevallen!

Altijd het contact uitschakelen en de auto tegen wegrollen beveiligen, voordat de auto wordt verlaten.

Algemene aanwijzingen

ECO start-stopsysteem

 

ECO start-stop-weergave

Hybride auto's: Beslist de aanwijzingen in de aanvullende handleiding lezen. Anders kunt u gevaren niet herkennen.

Als op het multifunctioneel display het ECO-symbool wordt weergegeven, zorgt het ECO start-stopsysteem ervoor dat de motor automatisch wordt afgezet bij het stoppen.

Als het ECO start-stopsysteem handmatig  of door een storing uitgeschakeld is, wordt het ECO-symbool niet weergegeven.

Behalve Mercedes-AMG C 63/C 63 S: Als de motor met de sleutel of de start-stoptoets wordt gestart, is het ECO start-stopsysteem ingeschakeld.

Mercedes-AMG C 63/C 63 S: Het ECO start-stopsysteem is alleen in het rijprogramma C automatisch ingeschakeld. Elke keer als de motor met de sleutel of de start-stoptoets wordt gestart, is het ECO start-stopsysteem ingeschakeld.

Dit is het geval als:

ECO start-stopsysteem

...

Automatische motorstop

Algemene aanwijzingen Het ECO start-stopsysteem is beschikbaar en toont op het multifunctioneel display het ECO-symbool , als onder andere: het controlelampje van ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Kunststof bekleding reinigen
WAARSCHUWING Door oplosmiddelhoudende verzorgings- en reinigingsmiddelen kunnen de oppervlakken van het dashboard poreus worden. Wanneer dan de airbags activeren, kunnen kunst ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Als de auto met aanhangwagen gaat slingeren, kunt u de controle over de auto met aanhangwagen verliezen. De auto met de aanhangwagen kan zelfs kantelen. Er bestaat ...

Modellen: