Hyundai Ioniq Electric: Aansluiten van normale lader - Normale laadprocedure - Systeemoverzicht elektrische auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Aansluiten van normale lader

Aansluiten van normale lader

1. Trap het rempedaal in en activeer de parkeerrem.
2. Zet alle schakelaars UIT, zet de transmissie in stand P (parkeren) en zet de auto UIT. Als de laadprocedure gestart wordt zonder dat de transmissie in stand P (parkeren) staat, begint het laden nadat de transmissie automatisch in stand P (parkeren) is gezet.
3. Druk op de schakelaar ( ) om de klep van de laadaansluiting te openen. De schakelaar voor het openen van de klep van de laadaansluiting kan alleen worden bediend als de auto is uitgeschakeld.
4. Als de klep van de laadaansluiting door bevriezing niet geopend kan worden :

  1. Verwijder al het ijs rond de klep van de laadaansluiting.
  2. Trek aan de noodontgrendelingskabel om de klep van de laadaansluiting te openen.

    (Als de klep van de laadaansluiting niet opengaat, raadpleeg dan "Openen klep laadaansluiting in noodsituatie".)

Aansluiten van normale lader

5. Verwijder de afdekkap van de laadaansluiting (1).
6. Controleer of er stof in de laadstekker en de laadaansluiting zit.

Aansluiten van normale lader

7. Hou de laadstekkerhendel vast en sluit de laadstekker aan op de laadaansluiting voor de normale lader. Druk de stekker aan totdat u een klikkend geluid hoort. Als de laadstekker en de laadaansluiting niet goed contact maken, kan er brand ontstaan.

Informatie AUTO/LOCK-modus laadstekker De laadstekker wordt vergrendeld in de aansluiting op een moment dat kan variƫren afhankelijk van de geselecteerde modus.

Zie "Laadstekker AUTO/LOCKmodus" in dit hoofdstuk voor meer informatie.

Aansluiten van normale lader

8. Sluit de laadplug aan op de elektrische aansluiting van de normale lader om te beginnen met laden.

Aansluiten van normale lader

9. Controleer of het laadindicatielampje voor de hoogspanningsbatterij in het instrumentenpaneel AAN gaat.

Als het laadindicatielampje UIT is, wordt de hoogspanningsbatterij niet geladen.

Als de laadstekker en de laadplug niet goed op elkaar aangesloten zijn, dan moet de laadkabel nogmaals aangesloten worden om te beginnen met laden.

Informatie

Aansluiten van normale lader

10. Nadat het laden gestart is, wordt de geschatte laadtijd gedurende ongeveer 1 minuut weergegeven op het instrumentenpaneel.

Als u tijdens het laden het bestuurdersportier opent, wordt de geschatte laadtijd eveneens gedurende ongeveer 1 minuut weergegeven op het instrumentenpaneel.

Als er een laadprocedure is gepland, wordt de geschatte laadtijd weergegeven als "--".

Informatie Afhankelijk van de conditie en de ouderdom van de hoogspanningsbatterij, de specificaties van de lader en de omgevingstemperatuur kan de laadtijd van de hoogspanningsbatterij variƫren.

Normale laadprocedure

Het werkelijke uiterlijk en de laadmethode van de lader kunnen verschillen, afhankelijk van de fabrikant van de lader. ...

Ontgrendelen klep laadaansluiting in noodsituatie

Als de klep van de laadaansluiting niet geopend kan worden door een ontladen accu of een storing in de bedrading, kan de klep worden geopend door de achterklep te openen en aan de noodontgrend ...

Zie ook:

Mazda 6. Gebruik van de lekke band noodreparatieset
1. Parkeer op een vlakke ondergrond op een veilige plaats buiten het verkeer en trek de handrem aan. 2. Schakel bij een automatische transmissie in stand P (parkeren) of bij een handgeschakelde ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Kinderslot voor achterportieren
Met het kinderslot van de achterportieren kan elk portier afzonderlijk worden beveiligd. Een beveiligd portier kan niet van binnen uit worden geopend. Als de auto ontgrendeld ...

Modellen: