Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Standverwarming - Temperatuurregelsysteem bedienen - Klimaatregeling - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING 

GEVAAR

Als de uitlaat geblokkeerd is of onvoldoende ventilatie mogelijk is, kunnen giftige uitlaatgassen, in het bijzonder koolmonoxide, het voertuig binnendringen. Dat is bijvoorbeeld in gesloten ruimtes het geval, of als het voertuig in de sneeuw blijft steken. Er bestaat levensgevaar!

In gesloten ruimtes zonder afzuiging de interieurvoorverwarming uitschakelen, bijvoorbeeld in de garage. Als het voertuig in de sneeuw is blijven steken en de interieurvoorverwarming moet blijven werken, de uitlaat en het gedeelte rond het voertuig sneeuwvrij houden. Aan de zijde van het voertuig die van de wind is afgekeerd een ruit openen, om de toevoer van voldoende buitenlucht te waarborgen.

WAARSCHUWING

Als de interieurvoorverwarming is ingeschakeld kunnen onderdelen van de auto, bijvoorbeeld het uitlaatsysteem, zeer heet worden.

Brandbaar materiaal, bijvoorbeeld bladeren, gras of takken, kunnen ontsteken, als ze in contact komen met:

Er bestaat brandgevaar!

Controleren dat als de interieurvoorverwarming is ingeschakeld:

 

De standverwarming is onder het rechter spatscherm aan de voorzijde van de auto gemonteerd. De uitlaat daarvan bevindt zich achter het rechter voorwiel.

Aanwijzing 

Het gebruik van de interieurvoorverwarming-ventilatie is een belasting van de accu. Daarom na ten hoogste tweemaal verwarmen of ventileren een langere afstand met de auto afleggen.

 

De standverwarming eenmaal per maand gedurende circa 10 minuten inschakelen.

De standverwarming verwarmt de lucht in het interieur tot de ingestelde temperatuur. Hij is daarbij niet aangewezen op de warmte-afgifte van de draaiende motor. De standverwarming wordt direct uit de brandstoftank van de auto voorzien van brandstof. Daarom moet de brandstoftank nog tot boven het reservegebied gevuld zijn, zodat is gewaarborgd dat de standverwarming werkt.

De standverwarming of standventilatie reageert automatisch op wijzigingen in de buitentemperatuur en de weersomstandigheden. Daarom is het mogelijk dat de standverwarming van ventileren naar verwarmen of van verwarmen naar ventileren omschakelt.

De standverwarming wordt bij het afzetten van de motor uitgeschakeld. De standventilatie is niet actief bij draaiende motor.

De standverwarming of standventilatie wordt na 50 minuten automatisch uitgeschakeld. Deze tijd kunt u laten wijzigen. Daartoe contact opnemen met een gekwalificeerde werkplaats.

Met de standventilatie kan de lucht in het interieur niet tot onder de buitentemperatuur worden gekoeld.   

Voor het inschakelen

- De sleutel in het contactslot in de stand draaien .

- De gewenste temperatuur via de tuimelschakelaar  in de bedieningseenheid voorin instellen.

Wanneer u de temperatuur vóór het inschakelen van de standverwarming of standventilatie niet wijzigt, wordt de laatst gebruikte temperatuurinstelling overgenomen.

De standverwarming of de standventilatie kan ook worden ingeschakeld bij een handmatig instelbare klimaatregeling. Als de automatische stand is ingeschakeld, bereikt u een optimaal klimaat in de auto. De temperatuur op 22 instellen.

De standverwarming of standventilatie kan als volgt worden in- of uitgeschakeld: Via de afstandsbediening kunnen maximaal drie vertrektijden worden vastgelegd, waarvan er één kan worden voorgeselecteerd.   

Standverwarming

...

Standverwarming/-ventilatie met de tuimelschakelaar in de middenconsole in- of uitschakelen

Algemene aanwijzingen De kleuren van de controlelampjes boven tuimelschakelaar  hebben de volgende betekenis: Blauw: Standventilatie ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Phonebox
Afb. 96 Phonebox Het afsluitbare opbergvak in de middenconsole voorin kan met de Phoneboxfunctie zijn uitgerust. Wordt een telefoon met het display naar boven gericht op het vlak in het opber ...

Mercedes-Benz C-Klasse. ETS/4ETS (elektronisch tractiesysteem)
Informatie Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen"  in acht nemen.  De tractieregeling ETS is een onderdeel van het ESP. Bij auto's met 4MATIC vormt ...

Modellen: