Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Active Brake Assist System met kruisingsfunctie - Rijveiligheidssystemen - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

De actieve remassistent met kruisingsfunctie remt uw auto bij een herkend aanrijdingsgevaar in eerste instantie met een deelremming af. Als u niet zelf extra remt, kan een aanrijding plaatsvinden. Ook met een hierop volgende noodstop kan een aanrijding niet altijd worden voorkomen, in het bijzonder als u een voorligger met hoge snelheid nadert. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Altijd zelfstandig remmen en proberen uit te wijken, voor zover dit zonder gevaar mogelijk is.

 

Bij een deelremming wordt de auto met tot 50% van de volledige remdruk afgeremd.

WAARSCHUWING

Het Active Brake Assist System met kruisingsfunctie kan objecten en complexe verkeerssituaties niet altijd ondubbelzinnig herkennen.

In deze gevallen kan het Active Brake Assist System met kruisingsfunctie:

Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De verkeerssituatie altijd opmerkzaam in acht nemen en gereed zijn om te remmen, in het bijzonder als het Active Brake Assist System met kruisingsfunctie u waarschuwt. De ingreep beëindigen als de rijsituatie niet kritisch is.

WAARSCHUWING

De actieve remassistent met kruisingsfunctie kan personen niet altijd ondubbelzinnig herkennen, met name als deze zich bewegen. In deze gevallen kan de actieve remassistent met kruisingsfunctie niet ingrijpen. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De verkeerssituatie altijd opmerkzaam in acht nemen en gereed zijn om te remmen, in het bijzonder als de actieve remassistent met kruisingsfunctie u waarschuwt.

 

U moet zelf remmen om een veilige afstand ten opzichte van de voorligger aan te houden en zodoende een aanrijding te vermijden.

WAARSCHUWING

Het Active Brake Assist System met kruisingsfunctie reageert niet: Daardoor kan het Active Brake Assist System met kruisingsfunctie niet in alle kritische situaties waarschuwen of ingrijpen. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De verkeerssituatie altijd opmerkzaam in acht nemen en gereed zijn om te remmen.

 

Bij sneeuw of zware regenval kan de herkenning beperkt zijn.

De herkenning door het radarsensorsysteem is bovendien beperkt bij: De herkenning door het camerasysteem is bovendien beperkt: Na een beschadiging van de voorzijde van de auto de instelling en werking van de radarsensoren bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren. Dit geldt ook voor aanrijdingen met lage snelheid, waarbij geen schade aan de voorzijde van de auto zichtbaar is.

Na een beschadiging van de voorruit de afstelling en werking van het camerasysteem bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren.

Algemene informatie

Informatie De belangrijke veiligheidsaanwijzingen in het hoofdstuk "Rijveiligheidssystemen" in acht nemen.Het Active Brake Assist System met kruisingsfunctie kan het gevaar van een aanrij ...

Functie

- In- of uitschakelen: U kunt het Active Brake Assist System met kruisingsfunctie met de boordcomputer in- of uitschakelen . Als het Active Brake Assist System met kruisingsfunctie u ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Overzicht motorruimte
Afb. 316 Overzichtvoorbeeld van de motorruimte Koelvloeistofexpansiereservoir Motoroliepeilstok Motorolievulopening Remvloeistofreservoir Accu Ruitensproeiervloeistofreservoir ...

Skoda Octavia. Instellingen in het infotainment
In het infotainment in het menu de functietoets → Parkeren en manoeuvreren aantippen. ■ ParkPilot - Instelling van de parkeerhulp Automatische inschakeling - Activering/deactivering van ...

Modellen: