Mercedes-Benz C-Klasse: Actieve spoorassistent - Rijassistentiepakket Plus - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Actieve spoorassistent

Algemene aanwijzingen

Actieve spoorassistent

De actieve spoorassistent bewaakt het gebied vóór de auto met een bovenaan de voorruit bevestigde multifunctionele camera . Bovendien worden met behulp van het radarsensorsysteem verschillende gebieden voor, achter en opzij van de auto bewaakt. Als de actieve spoorassistent rijstrookmarkeringen op de weg herkent, kan deze voor het ongewild verlaten van de rijstrook waarschuwen. Als u niet op de waarschuwing reageert, kan de auto door een corrigerende remingreep weer op de oorspronkelijke rijstrook worden teruggebracht.

De functie is in het snelheidsbereik tussen 60 km/h en 200 km/h beschikbaar.  

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

De actieve spoorassistent kan het gevaar voor ongevallen door een niet aangepaste rijstijl niet verminderen en de natuurkundige grenzen niet verleggen. De actieve spoorassistent kan geen rekening houden met de verkeers- en weersomstandigheden. Deze herkent mogelijk niet alle verkeerssituaties. De actieve spoorassistent is slechts een hulpmiddel. De bestuurder is zelf verantwoordelijk voor de veilige afstand, de gereden snelheid, het tijdig remmen en het aanhouden van de rijstrook.

De actieve spoorassistent kan de auto niet permanent op de rijstrook houden.

WAARSCHUWING

De actieve rijstrookassistent is niet altijd in staat rijstrookmarkeringen ondubbelzinnig te herkennen.

In deze gevallen kan de actieve spoorassistent

Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De verkeerssituatie altijd opmerkzaam in acht nemen en in de rijstrook blijven, in het bijzonder als de actieve spoorassistent u waarschuwt. De ingreep beëindigen als de rijsituatie niet kritisch is.

 

Het systeem kan worden beïnvloed of functioneert mogelijk niet:

Als er geen voertuig op de naastgelegen rijstrook wordt herkend, vindt er bij een als onderbroken herkende rijstrookmarkering geen corrigerende remingreep plaats.  

Trillingswaarschuwing in het stuurwiel

Er volgt een waarschuwing wanneer u met een voorwiel over de rijstrookmarkering rijdt. U wordt dan gedurende maximaal 1,5 seconde gewaarschuwd door onderbroken trillen in het stuurwiel.  

Corrigerende remingreep

Bij het verlaten van de rijstrook wordt onder bepaalde voorwaarden een korte, eenzijdige remingreep uitgevoerd. Deze moet door u worden ondersteund, om uw auto weer in de oorspronkelijke rijstrook terug te brengen.

WAARSCHUWING

De corrigerende remingreep kan de auto niet altijd in de oorspronkelijke rijstrook teruggeleiden. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Altijd zelf sturen, remmen of accelereren, in het bijzonder als de actieve spoorassistent waarschuwt of corrigerend remt.

Corrigerende remingreep

Als een corrigerende remingreep plaatsvindt, verschijnt op het multifunctioneel display een melding . De remingreep vermindert ook enigszins de rijsnelheid.

Er kan een corrigerende remingreep plaatsvinden wanneer over een als doorgetrokken of onderbroken herkende rijstrookmarkering wordt gereden. Eerst moet een waarschuwing door het onderbroken trillen in het stuurwiel hebben plaatsgevonden. Bovendien moet een rijstrook met rijstrookmarkeringen aan beide zijden zijn herkend.

Als over een als doorgetrokken herkende rijstrookmarkering wordt gereden, kan een corrigerende remingreep alleen plaatsvinden als een auto op de naastgelegen rijstrook werd herkend. Tegenliggers, inhalers of parallel rijdende voertuigen kunnen worden herkend.

Een nieuwe corrigerende remingreep is alleen mogelijk als de auto zich daarvoor weer op de oorspronkelijke rijstrook heeft bevonden.

Er vindt geen corrigerende remingreep plaats als: De actieve spoorassistent herkent mogelijk andere verkeersdeelnemers of verkeerssituaties niet. Een eventueel ongepaste remingreep kan te allen tijde worden afgebroken door: Een corrigerende remingreep wordt automatisch afgebroken als:

Waarschuwingslampje

  Waarschuwingslampje De actieve dodehoekassistent werkt niet onder een snelheid van circa 30 km/h. Voertuigen die zich in het controlegebied ...

Actieve spoorassistent in- en uitschakelen

- Inschakelen: De toets indrukken. Controlelampje gaat branden. Op het multifunctioneel display verschijnt de melding Spoorassistent Aan ...

Zie ook:

Volvo V40. Algemene informatie over WHIPS (whiplash-bescherming)
WHIPS (Whiplash Protection System) biedt bescherming tegen whiplash-letsel. Het systeem bestaat uit energieabsorberende rugleuningen en speciaal voor het systeem ontwikkelde hoofdsteunen voor de b ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Gevarendriehoek
Gevarendriehoek verwijderen - De achterklep openen. - Gevarendriehoekhouder aan beide zijden in de richting van de pijl dr ...

Modellen: