Mazda 6: Anti-diefstal beveiligingssysteem
(Met inbraaksensor) - Beveiligingssysteem - Alvorens te gaan rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Anti-diefstal beveiligingssysteem (Met inbraaksensor)

Mazda 6 / Mazda 6 - Instructieboekje (2017) / Alvorens te gaan rijden / Beveiligingssysteem / Anti-diefstal beveiligingssysteem (Met inbraaksensor)

Als het anti-diefstal beveiligingssysteem bespeurt dat iemand op een onjuiste wijze toegang probeert te krijgen tot de auto of als de inbraaksensor beweging binnen in de auto bespeurt, hetgeen tot gevolg kan hebben dat de auto of de inhoud er van wordt gestolen, waarschuwt een alarm de omgeving voor een abnormale situatie door het laten klinken van de sirene en het laten knipperen van de waarschuwingsknipperlichten.

Het systeem zal niet functioneren als dit niet op de juiste wijze in staat van paraatheid is gebracht. Wanneer u de auto verlaat, dient u de procedure van het in staat van paraatheid brengen dus correct te volgen.

Inbraaksensor

De inbraaksensor maakt gebruik van ultrasonische golven voor het bespeuren van beweging binnen in de auto en laat in het geval van inbraak in de auto een waarschuwingsalarm afgaan.

De inbraaksensor bespeurt bepaalde vormen van beweging binnen in de auto, echter deze kan ook reageren op gebeurtenissen buiten de auto, zoals bijvoorbeeld trillingen, harde geluiden, wind en luchtstromen.

OPGELET Let op de volgende punten om de inbraaksensor normaal te kunnen laten functioneren:
  • Hang geen kleding of voorwerpen op aan een hoofdsteun of een kledinghaak.
  • Plaats de uitschuifbare zonnekleppen in hun oorspronkelijke posities terug.
  • De inbraaksensor niet afschermen door deze af te dekken of er voorwerpen voor te hangen.
  • Laat de inbraaksensor niet vuil worden en deze niet met een vloeistof afvegen.
  • De inbraaksensor of het inbraaksensorsierstuk niet blootstellen aan schokken of stoten.
  • Breng geen zittingen aan die geen originele Mazda producten zijn.
  • Om afscherming van de inbraaksensor te voorkomen, geen voorwerpen of lading hoger dan de hoofdsteunen in de buurt van de inbraaksensor plaatsen.

Beveiligingssysteem

Start-blokkeersysteem

Het start-blokkeersysteem zorgt ervoor dat de motor enkel kan worden gestart met een sleutel die door het systeem herkend wordt. Als iemand probeert de motor te starten met een sleutel die niet ...

Werking

Gevallen waarbij de sirene wordt ingeschakeld De sirene wordt met tussenpozen ingeschakeld en de waarschuwingsknipperlichten zullen gedurende ongeveer 30 seconden knipperen wanneer het systeem d ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Aanwijzingen voor het afslepen
Afb. 336 Gevlochten sleepkabel / gedraaide sleepkabel Voor het afslepen met een sleepkabel alleen een gevlochten kunstvezelkabel afb. 336 - A gebruiken. De sleepkabel resp. de sleepstang aan ...

Skoda Octavia. Sleepoog achter
Afb. 338 Afdekkap verwijderen / sleepoog monteren - variant 1 Afb. 339 Afdekkap verwijderen / sleepoog monteren - variant 2 Afdekkap verwijderen/aanbrengen Voor het verwijderen in pijl ...

Modellen: