Hyundai Ioniq Electric: Wat gebeurt er als een airbag geactiveerd wordt? - Airbag - aanvullend veiligheidssysteem - Veiligheidssysteem van uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Wat gebeurt er als een airbag geactiveerd wordt?

Nadat een airbag vóór of een zijairbag is opgeblazen, loopt hij zeer snel leeg. Het activeren van een airbag verhindert de bestuurder niet door de voorruit te kijken of te sturen.

Curtain airbags kunnen enige tijd gedeeltelijk opgeblazen blijven nadat ze zijn geactiveerd.

WAARSCHUWING

Neem na het activeren van een airbag de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Open zo snel mogelijk na een aanrijding de ruiten en de portieren om te voorkomen dat u te lang aan de rook en het poeder wordt blootgesteld die vrijkomt bij het activeren van de airbag.
  • Raak de onderdelen in de ruimte waarin de airbag was opgeborgen niet aan direct nadat een airbag is geactiveerd. Deze onderdelen, die in contact zijn geweest met de zich opblazende airbag, kunnen erg heet zijn.
  • Was de huid die in aanraking is gekomen met het poeder altijd af met koud water en een milde zeepoplossing.
  • Laat een geactiveerde airbag direct vervangen door een officiële HYUNDAI-dealer.

    Airbags zijn ontworpen voor eenmalig gebruik.

Geluid en rookontwikkeling bij het opblazen van een airbag

Bij het opblazen van de airbags is een hard geluid hoorbaar en komen rook en poeder vrij in het interieur van de auto. Dit is normaal en wordt veroorzaakt doordat het ontstekingsmechanisme van de airbag geactiveerd wordt. Nadat de airbags opgeblazen zijn, kunt u moeite hebben met ademhalen doordat uw borstkas in contact is geweest met zowel de veiligheidsgordel als de airbag en doordat u de rook en het poeder hebt ingeademd. Het poeder kan bij sommige mensen astmatische reacties verergeren. Als u na het opblazen van de airbags ademhalingsproblemen hebt, neem dan direct contact op met een arts.

Hoewel de rook en het poeder niet giftig zijn, kunnen ze wel huidirritaties en irritaties aan de ogen, neus en keel veroorzaken.Was in dat geval de desbetreffende plek schoon en spoel deze met koud water na. Raadpleeg een arts als de symptomen aanhouden.

Plaats geen kinderzitje op de voorpassagiersstoel

Plaats geen kinderzitje op de voorpassagiersstoel

Plaats nooit een kinderzitje op de voorpassagiersstoel, tenzij de airbag is uitgeschakeld.

WAARSCHUWING
Plaats NOOIT een kinderzitje waarbij het kind met het gezicht naar achteren gericht zit op een stoel waar een INGESCHAKELDE AIRBAG voor zit, anders kan het KIND ERNSTIG LETSEL oplopen.

Hoe werkt het airbagsysteem?

De onderdelen van het aanvullend veiligheidssysteem zijn: Bestuurdersairbagmodule/ Knie-airbagmodule bestuurder Voorpassagiersairbagmodule Zijairbagmodules/zijairbagsensoren Curtain airb ...

Waarom werd de airbag bij een aanrijding niet geactiveerd?

Er zijn bepaalde soorten ongevallen waarbij de airbag geen aanvullende bescherming biedt. Voorbeelden hiervoor zijn aanrijdingen van achteren, tweede en volgende stoten bij een kettingbotsing en a ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Openen en sluiten
- Openen: Aan de afstandsbedieningstoets voor het kofferdeksel trekken, tot het kofferdeksel opent. - Sluiten: De afstandsbe ...

Volvo V40. Rem- en koppelingsvloeistof - peil
De rem- en koppelingsvloeistof moet tussen de MIN- en MAX-streepjes staan. Peil controleren De rem- en koppelingsvloeistof zitten in hetzelfde reservoir. De vloeistof moet tussen het MIN- en M ...

Modellen: