Hyundai Ioniq Electric: Waarom werd de airbag bij een aanrijding niet geactiveerd? - Airbag - aanvullend veiligheidssysteem - Veiligheidssysteem van uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Waarom werd de airbag bij een aanrijding niet geactiveerd?

Er zijn bepaalde soorten ongevallen waarbij de airbag geen aanvullende bescherming biedt. Voorbeelden hiervoor zijn aanrijdingen van achteren, tweede en volgende stoten bij een kettingbotsing en aanrijdingen bij lage snelheid. Schade aan de auto duidt op het absorberen van botsingsenergie, maar het is geen indicator of een airbag opgeblazen had moeten worden.

Airbagsensoren

WAARSCHUWING

Beperk de kans op ernstig letsel door een zich onverwacht opblazende airbag:

  • Let op dat u niet tegen plaatsen aanstoot waar de airbags of airbagsensoren zijn ingebouwd en voorkom dat deze plaatsen door een voorwerp worden geraakt.
  • Voer geen reparaties uit aan of in de buurt van de airbagsensoren. Als de inbouwpositie of -hoek van de airbagsensoren wordt gewijzigd, kan dit ertoe leiden dat de airbags worden geactiveerd in situaties waarin dit niet nodig is, of dat de airbags niet worden geactiveerd in situaties waarin het wel nodig is.
  • Monteer geen bumperbeschermers en vervang de bumpers niet door niet-originele onderdelen. Dit kan een nadelige invloed hebben op de bescherming bij een aanrijding en de prestaties van de airbags.
  • Zet, als de auto moet worden gesleept, de startknop in stand OFF om te voorkomen dat de airbag onnodig wordt geactiveerd.
  • Laat alle reparaties aan airbags door een officiële HYUNDAI-dealer uitvoeren.

Airbagsensoren

Airbagsensoren

  1. Airbagmodule
  2. Airbagsensor voor
  3. Druksensor opzij (voor)
  4. Zijairbagsensor (B-stijl)

Voorwaarden voor activeren airbags

Voorwaarden voor activeren airbags

Airbags voor
De frontairbags zijn ontworpen om bij frontale aanrijdingen te worden opgeblazen, afhankelijk van de ernst, de snelheid of de hoek waaronder de aanrijding plaatsvindt.

Voorwaarden voor activeren airbags

Zijairbags en curtain airbags
De zijairbags en curtain airbags zijn ontworpen om te worden geactiveerd als de zijairbagsensoren een aanrijding van opzij detecteren, waarbij rekening wordt gehouden met de kracht van de botsing, de snelheid en de hoek waaronder de aanrijding plaatsvindt.

De bestuurders- en voorpassagiersairbag zijn weliswaar ontworpen om bij frontale aanrijdingen te worden opgeblazen, ze kunnen ook bij andere aanrijdingen, waarbij een bepaalde vertraging in de lengterichting wordt waargenomen door de sensoren voor, worden opgeblazen. De zijairbags en curtain airbags zijn ontworpen voor zijdelingse aanrijdingen, maar kunnen ook bij andere aanrijdingen, waarbij een bepaalde vertraging in de dwarsrichting wordt waargenomen door de sensoren opzij, worden opgeblazen.

De airbags kunnen ook worden geactiveerd als de auto zware stoten ondervindt bij het rijden op zeer slechte wegen. Rijd daarom voorzichtig op slechte wegen.

Voorwaarden voor niet-activeren van de airbags

Voorwaarden voor niet-activeren van de airbags

Bij bepaalde aanrijdingen met lage snelheden worden de airbags niet geactiveerd. De reden daarvan is dat de airbags in die omstandigheden niet meer bescherming kunnen bieden dan de veiligheidsgordels al doen.

Voorwaarden voor niet-activeren van de airbags

De frontairbags zijn niet ontworpen om te worden geactiveerd bij aanrijdingen van achter, omdat de inzittenden dan door de botskracht naar achteren worden gedrukt. In dergelijke gevallen biedt het activeren van de airbags geen extra voordelen.

Voorwaarden voor niet-activeren van de airbags

De frontairbags worden bij zijdelingse aanrijdingen soms niet geactiveerd.

De inzittenden bewegen altijd in de richting van de aanrijding, waardoor het activeren van de airbags voor geen extra bescherming aan de inzittenden biedt.

De zijairbags en curtain airbags kunnen echter wel worden opgeblazen, afhankelijk van de ernst, de rijsnelheid en de botsingshoek.

Voorwaarden voor niet-activeren van de airbags

Bij een aanrijding onder een hoek kan de kracht van de aanrijding de inzittenden in een richting verplaatsen, waarin de airbags geen extra bescherming zouden bieden, een reden waarom de sensoren mogelijk geen airbags activeren.

Voorwaarden voor niet-activeren van de airbags

Net voor een aanrijding remmen bestuurders vaak sterk af. Door zo sterk af te remmen, zakt de voorzijde van de auto in, waardoor deze gemakkelijker onder een voertuig met een grotere grondspeling zou kunnen schieten.

Voorwaarden voor niet-activeren van de airbags

Als de auto over de kop slaat, bieden de airbags voor geen extra bescherming aan de inzittenden. Ze worden dan ook niet geactiveerd.

Informatie De airbags worden in een dergelijke situatie soms niet geactiveerd omdat de deceleratie die door de sensoren wordt gemeten, lager is dan de deceleratie die zou worden gemeten als de auto niet onder de voorligger zou schuiven.

Voorwaarden voor niet-activeren van de airbags

De airbags worden soms niet geactiveerd bij een aanrijding tegen een boom of paal, waarbij de botskracht zich concentreert en de botsingsenergie door de constructie van de auto wordt geabsorbeerd.

Wat gebeurt er als een airbag geactiveerd wordt?

Nadat een airbag vóór of een zijairbag is opgeblazen, loopt hij zeer snel leeg. Het activeren van een airbag verhindert de bestuurder niet door de voorruit te kijken of te sturen. Curtain airba ...

Onderhoud aanvullend veiligheidssysteem

Het aanvullende veiligheidssysteem is nagenoeg onderhoudsvrij en bevat geen onderdelen waaraan u zelf veilig onderhoud kunt plegen. Als het waarschuwingslampje AIRBAG niet gaat branden wanneer de ...

Zie ook:

Seat Leon. Trekhaak voor aanhangwagen*
Inleiding De trekhaak voor aanhanger die in productie ingebouwd is of afkomstig is van de originele SEAT-onderdelen voldoet aan alle technische vereisten en nationale wettelijke voorschriften ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Banden
Displaymeldingen Mogelijke oorzaken/gevolgen en ► Oplossingen Bandenspanning Banden controleren Het bandenspanningswaarschuwingssysteem h ...

Modellen: