Hyundai Ioniq Electric: Onderhoud aanvullend veiligheidssysteem - Airbag - aanvullend veiligheidssysteem - Veiligheidssysteem van uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Onderhoud aanvullend veiligheidssysteem

Het aanvullende veiligheidssysteem is nagenoeg onderhoudsvrij en bevat geen onderdelen waaraan u zelf veilig onderhoud kunt plegen. Als het waarschuwingslampje AIRBAG niet gaat branden wanneer de startknop in stand ON wordt gezet of continu blijft branden, laat het systeem dan onmiddellijk controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

We adviseren u alle werkzaamheden aan het aanvullend veiligheidssysteem, zoals het verwijderen, het plaatsen of het repareren ervan, of werkzaamheden aan het stuurwiel, het dashboardpaneel boven het dashboardkastje, de voorstoelen en de dakstijlen te laten uitvoeren door een officiële HYUNDAI-dealer. Een onjuiste behandeling van het aanvullend veiligheidssysteem kan leiden tot ernstig letsel.

WAARSCHUWING

Om de kans op ernstig letsel te beperken, moeten de volgende voorzorgsmaatregelen getroffen worden:

  • Wijzig onderdelen van het aanvullend veiligheidssysteem of de bedrading niet, neem deze onderdelen of de bedrading ervan niet los, breng geen stickers, enz. op afdekkappen van het systeem aan en wijzig niets aan de carrosseriestructuur.
  • Plaats geen voorwerpen op of in de buurt van de airbagmodules in het stuurwiel, op het dashboard of op het dashboardpaneel boven het dashboardkastje.
  • Reinig de afdekkappen van de airbags met een zachte doek die vochtig is gemaakt met schoon water. Oplos- en reinigingsmiddelen kunnen het materiaal van de afdekkappen aantasten en de werking van het systeem in negatieve zin beïnvloeden.
  • Laat geactiveerde airbags vervangen door een officiële HYUNDAI-dealer.
  • Als onderdelen van het airbagsysteem moeten worden afgevoerd of als de auto in zijn geheel moet worden afgevoerd, moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid in acht worden genomen. Neem voor de benodigde informatie contact op met een officiële HYUNDAI-dealer. Het niet opvolgen van deze voorzorgsmaatregelen vergroot de kans op letsel.

Waarom werd de airbag bij een aanrijding niet geactiveerd?

Er zijn bepaalde soorten ongevallen waarbij de airbag geen aanvullende bescherming biedt. Voorbeelden hiervoor zijn aanrijdingen van achteren, tweede en volgende stoten bij een kettingbotsing en a ...

Aanvullende voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid

De inzittenden moeten tijdens het rijden niet uit hun stoel komen of van plaats wisselen. Een inzittende die zijn veiligheidsgordel niet draagt, kan tijdens een aanrijding of een noodstop door de ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Voorwaarden
Aanwijzing: Dit hoofdstuk beschrijft het verbinden van een mobiele telefoon met het COMAND Online. Voor het aansluiten van een mobiele telefoon met de Audio 20 (zie de digitale handl ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Modemfunctie
- De mobiele telefoon met de module verbinden . of - De simkaart in de simkaartschacht van de module aanbrengen . ...

Modellen: