Hyundai Ioniq Electric: Meters en tellers - Instrumentenpaneel - Handige voorzieningen in uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Meters en tellers

Snelheidsmeter

Snelheidsmeter

De snelheidsmeter geeft de rijsnelheid van de auto aan en is gekalibreerd in kilometers per uur (km/h).

De weergave van de snelheidsmeter is afhankelijk van de geselecteerde rijmodus in het rijmodusregelsysteem.

Zie "Rijmodusregelsysteem" in hoofdstuk 5 voor meer informatie.

ECO Guide

ECO Guide

De ECO Guide toont het energieverbruik van de auto en de laad/ontlaadstatus van het regeneratieve remsysteem.

Ladingstoestandmeter voor hoogspanningsbatterij

Ladingstoestandmeter voor hoogspanningsbatterij

De ladingstoestandmeter toont de laadstatus van de hoogspanningsbatterij.

De stand "0" op de indicator geeft aan dat er niet voldoende energie in de hoogspanningsbatterij aanwezig is. De stand "1" geeft aan dat de hoogspanningsbatterij volledig geladen is.

Controleer voor het rijden op autowegen of snelwegen van tevoren of de hoogspanningsbatterij voldoende geladen is.

Ladingstoestandmeter voor hoogspanningsbatterij

Als er 2 - 3 balkjes in de meter te zien zijn (in de buurt van het gedeelte "0") op de ladingstoestandmeter gaat het waarschuwingslampje AAN om u te attenderen op het hoogspanningsbatterijniveau.

Als het waarschuwingslampje AAN is, kan er nog 20 - 30 km met de auto worden gereden, afhankelijk van de rijsnelheid , verwarming/airconditioning, het weer, de rijstijl en andere factoren.

Laden is vereist.

AANWIJZING
Als er voor de hoogspanningsbatterij 1- 2 balkjes te zien zijn, wordt de rijsnelheid begrensd en wordt het aandrijfsysteem uiteindelijk uitgeschakeld. Laad de auto onmiddellijk op.

Buitentemperatuurmeter

Buitentemperatuurmeter

De meter geeft de actuele buitentemperatuur aan in graden Celsius (°C) of graden Fahrenheit.

- De temperatuur ligt tussen : -40°C - 60°C (-40°F - 140°F) De buitentemperatuur op het display wijzigt mogelijk niet direct zoals een gewone thermometer, dit om de bestuurder niet af te leiden.

De eenheid van de temperatuur kan als volgt van °C in °F worden gewijzigd of van °F in °C:

De eenheid van de temperatuur in het instrumentenpaneel en het verwarmings- en ventilatiesysteem veranderen tegelijkertijd.

Kilometerteller

Kilometerteller

De kilometerteller geeft de totale afstand aan die met de auto is gereden en dient ook te worden gebruikt om te bepalen wanneer periodiek onderhoud nodig is.

Actieradius

Actieradius

Reductieoverbrenging

Reductieoverbrenging

Deze indicator geeft aan welke versnelling geselecteerd is.

Reductieoverbrenging

Pop-up schakelindicator (indien van toepassing) Wanneer de transmissie in een andere stand wordt gezet (P/R/N/D), verschijnt gedurende ongeveer 2 seconden een pop-up in het instrumentenpaneel waarop de actuele schakelstand wordt weergegeven.

Indicator regeneratieve remverhouding

Indicator regeneratieve remverhouding

Bij het gebruik van het regeneratieve remsysteem kunt u de regeneratieve remverhouding selecteren van 0 tot 3 door aan de shift paddle te trekken.

Zie voor meer informatie "Paddle Shift-bediening (regeling regeneratief remmen) in hoofdstuk 5.

Bediening instrumentenpaneel

Dashboardverlichting Met behulp van de bedieningstoets kan de sterkte van de dashboardverlichting geregeld worden wanneer de parkeerlichten of de dim-/grootlichten branden. Wanneer de bedienin ...

Waarschuwings- en controlelampjes

Informatie Controleer nadat de auto gestart is of alle waarschuwingslampjes uit zijn. Eventuele lampjes die nog branden, kunnen op een storing duiden. Controlelampje READY Dit controlelampje g ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Instellen van de exterieurverlichting
Instelmogelijkheden De exterieurverlichting kan worden ingesteld met behulp van: de verlichtingsschakelaar de combischakelaar de koplampregeli ...

Mazda 6. Registratie van voertuiggegevens
Deze auto is uitgerust met een computer die de volgende belangrijke gegevens van de auto registreert welke verband houden met de elektronische besturing, rijgegevens en overige gebruiksomstandig ...

Modellen: