Volvo V40: Verkeersbordinformatie (RSI) - bediening - Bestuurdersondersteuning - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Verkeersbordinformatie (RSI) - bediening

Volvo V40 / Volvo V40 - Instructieboekje / Bestuurdersondersteuning / Verkeersbordinformatie (RSI) - bediening

De verkeersbordinformatie (RSI) registreert en toont verkeersborden op verschillende manieren, afhankelijk van het bord en de situatie.

Verkeersbordinformatie (RSI)* - bediening
Voorbeeld van geregistreerde snelheidsinformatie

Wanneer RSI een verkeersbord registreert met de geldende snelheid, geeft het instrumentenpaneel dat bord als symbool weer.

Samen met het symbool voor de geldende snelheidsbeperking kan ook een aanvullend bord31 worden weergegeven, bijvoorbeeld voor een inhaalverbod.

Einde snelheidsbeperking of snelweg

Wanneer RSI een "verkeersbord met indirecte snelheidsinformatie" registreert dat het eind van de actuele snelheidsbeperking aangeeft – zoals bij het einde van een snelweg – verschijnt een symbool voor het desbetreffende verkeersbord op het instrumentenpaneel.

Voorbeelden van verkeersborden met indirecte snelheidsinformatie:

Einde snelheidsbeperkingen.

Einde snelweg.

Het symbool op het instrumentenpaneel dooft na 10–30 seconden en verschijnt pas weer bij het passeren van het volgende verkeersbord met snelheidsinformatie.

Gewijzigde snelheidsbeperking

Bij het passeren van een verkeersbord met directe snelheidsinformatie die een wijziging van de snelheidsbeperking inhoudt, verschijnt een symbool met het bijbehorende verkeersbord op het instrumentenpaneel.

Voorbeeld van een verkeersbord met directe snelheidsinformatie.

Het symbool op het instrumentenpaneel dooft na zo'n 5 minuten en verschijnt pas weer bij het passeren van het volgende verkeersbord met snelheidsinformatie.

Sensus Navigation

Bij een auto met Sensus Navigation, wordt er in de volgende gevallen snelheidsspecifieke informatie opgehaald uit de navigatie-eenheid:

Aanvullende borden

Aanvullende borden
Voorbeelden van aanvullende borden

Soms kent een en dezelfde weg verschillende snelheidsbeperkingen – een aanvullend bord geeft dan aan onder welke omstandigheden de snelheden gelden. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een gevaarlijke weg bij bijvoorbeeld regen en/of mist.

Het aanvullende bord met betrekking tot regen verschijnt alleen als de ruitenwissers zijn geactiveerd.

Op bepaalde markten wordt de geldende snelheid op een afrit aangegeven met een aanvullend bord met een pijl.

Het snelheidsbord dat aan dit type aanvullend bord is gekoppeld, verschijnt alleen als u de richtingaanwijzer gebruikt.

Sommige snelheden gelden bijvoorbeeld alleen een bepaald traject of op een bepaalde tijd van de dag. U wordt hierop geattendeerd met een symbool voor een aanvullend bord onder het snelheidssymbool.

Een leeg vakje onder het snelheidssymbool op het instrumentenpaneel geeft aan dat RSI een bord heeft geregistreerd met aanvullende informatie over de geldende snelheidsbeperking.

Snelheidswaarschuwing Aan/Uit

De deelfunctie Waarschuwing max. snelheid voor RSI is te selecteren - u kunt kiezen uit Aan of Uit.

De snelheidswaarschuwing bestaat uit een tijdelijk knipperend symbool31 op het instrumentenpaneel voor de maximumsnelheid als u de geldende snelheid overschrijdt met 5 km/h (5 mph) of meer.

Snelheidswaarschuwing Aan/Uit

Activeer Snelheidswaarschuwing als volgt:

  1. Zoek de functie op in het menusysteem MY CAR, zie MY CAR .
  2. Markeer Snelheidswaarschuwing door op de knop OK/MENU te drukken en verlaat het menu met EXIT.

Gerelateerde informatie

Verkeersbordinformatie (RSI)

De verkeersbordinformatie (RSI28) helpt u bij het in acht nemen van snelheidsspecifieke verkeersborden en bepaalde verbodsborden die u passeert. Voorbeelden van leesbare borden RSI geeft info ...

Verkeersbordinformatie (RSI) - beperkingen

De verkeersbordinformatie (RSI) kent in bepaalde situaties beperkingen. De camerasensor van RSI kent ongeveer dezelfde beperkingen als het menselijk oog – meer informatie hierover vindt u in he ...

Zie ook:

Mazda 6. Display van automatische remwerking
Nadat de geavanceerde SCBS rem of de remhulp (Advanced SCBS remhulpsysteem) in werking is gesteld, wordt "SCBS automatische rem" aangegeven in de multi-informatiedisplay of de Active Driving Disp ...

Mercedes-Benz C-Klasse. ESP uit- of inschakelen (behalve Mercedes-AMG auto's)
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen Informatie Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen"  in acht nemen.  U kunt uit de volgende instellinge ...

Modellen: