Volvo V40: Vergrendelen/ontgrendelen - achterklep - Sloten en alarm - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Vergrendelen/ontgrendelen - achterklep

Volvo V40 / Volvo V40 - Instructieboekje / Sloten en alarm / Vergrendelen/ontgrendelen - achterklep

De achterklep is op enkele verschillende manieren te openen, vergrendelen en ontgrendelen.

Handmatig openen

Handmatig openen
Met rubber bekleed plaatje met elektrische schakelaar

De achterklep wordt dichtgehouden door een elektrische vergrendeling. Om te openen:

  1. Druk lichtjes op het breedste van de met rubber beklede drukplaatjes onder de buitenhandgreep - de vergrendeling wordt vrijgegeven.
  2. Til de buitenste handgreep helemaal omhoog om de klep te openen.

BELANGRIJK

  • De achterklep is met heel weinig kracht te ontgrendelen – druk gewoon lichtjes op het met rubber beklede plaatje.
  • Breng geen druk aan op het met rubber beklede plaatje bij het openen van de achterklep – maar til de handgreep op. Bij te veel druk kan de elektrische schakelaar in het met rubber beklede plaatje beschadigd raken.

Ontgrendelen met transpondersleutel

Ontgrendelen met transpondersleutel

Met de knop op de transpondersleutel  is het mogelijk om de alarmfunctie te deactiveren voor de achterklep, zodat u deze apart kunt ontgrendelen.

De vergrendelingsindicatie  op het instrumentenpaneel stopt met knipperen om aan te geven dat de auto niet volledig vergrendeld is en dat de niveausensoren en bewegingsmelders van het alarm alsmede de sensoren voor opening van de bagageklep buiten werking gesteld zijn.

De portieren blijven vergrendeld en beveiligd.

De achterklep kan op twee verschillende manieren worden geopend met de transpondersleutel: Eenmaal drukken – De klep wordt weliswaar ontgrendeld maar blijft dichtstaan – druk lichtjes tegen op het met rubber bekleding drukplaatje onder de buitenhandgreep en open de klep. Als de klep niet binnen 2 minuten na ontgrendeling wordt geopend, wordt de klep weer vergrendeld en het alarm opnieuw geactiveerd.

Tweemaal drukken (binnen 3 seconden) – De bagageklep wordt ontgrendeld en de vergrendeling wordt vrijgegeven waarna de bagageklep enkele centimeters omhoogkomt – til de buitenhandgreep omhoog om de klep te openen. Bij zware regen- of sneeuwval, vorst of ijzel komt de klep echter mogelijk niet uit de vergrendeling los.

N.B.

  • Wanneer u de klep met 2 keer drukken op de transpondersleutel of vanaf de binnenkant van de auto ontgrendelde, is automatische hervergrendeling niet mogelijk omdat de klep openstaat – u moet de klep handmatig sluiten.
  • Na het sluiten is de klep onvergrendeld en niet opgenomen in het alarmsysteem – met de vergrendelknop op de transpondersleutel kunt u de klep opnieuw vergrendelen en opnemen in het alarmsysteem.

Van de binnenzijde openen

Van de binnenzijde openen

  1. Achterklep ontgrendelen

Om de achterklep te openen:

Vergrendelen met transpondersleutel

Gerelateerde informatie

Vergrendelen/ontgrendelen - tankvulklep

U ontgrendelt de tankvulklep met de toets voor ontgrendeling ( ) op de transpondersleutel .

De tankvulklep blijft ontgrendeld totdat de auto wordt vergrendeld met de knop voor vergrendeling ( ) op de transpondersleutel Als de auto tijdens de rit of met de knoppen in de passagiersruimte wordt vergrendeld, blijft de tankvulklep ontgrendeld.

De vergrendellogica van de tankvulklep is bovendien ondergeschikt aan het Keyless-systeem en eventuele vergrendeling of ontgrendeling via de centrale vergrendeling.

Gerelateerde informatie

Vergrendelen/ontgrendelen - dashboardkastje

Het dashboardkastje  valt alleen te vergrendelen/ ontgrendelen met het afneembare sleutelblad van de transpondersleutel . Voor informatie over het sleutelblad, zie Afneembaar sleutelblad - v ...

Safelock-functie

Bij activering van de Safelock-functie worden alle openingshandgrepen mechanisch losgekoppeld, wat het openen van de portieren van de binnenzijde onmogelijk maakt. Met de transpondersleutel  ...

Zie ook:

Volvo V40. Trailer Stability Assist (TSA)
Het TSA-systeem (Trailer Stability Assist) heeft tot taak de auto met een aanhanger/caravan te stabiliseren, wanneer de combinatie de neiging tot pendelbewegingen vertoont. TSA maakt deel uit van ...

Renault Megane. Stuurbekrachtiging
Stuurbekrachtiging Snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging De snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging past de mate van bekrachtiging automatisch aan de snelheid waarmee u rijdt aan. Bij het pa ...

Modellen: