Volvo V40: Safelock-functie - Sloten en alarm - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Safelock-functie

Bij activering van de Safelock-functie worden alle openingshandgrepen mechanisch losgekoppeld, wat het openen van de portieren van de binnenzijde onmogelijk maakt.

Met de transpondersleutel  activeert u de Safelock-functie die ca. tien seconden na vergrendeling van de portieren in werking treedt.

N.B. Als er binnen deze vertragingsperiode een van de portieren wordt geopend, wordt de functie geannuleerd en het alarm gedeactiveerd.

De auto is alleen te ontgrendelen met de transpondersleutel, wanneer de Safelock-functie geactiveerd is. Het linker voorportier is ook te ontgrendelen met het afneembare sleutelblad .

WAARSCHUWING Laat niemand in de auto zitten zonder eerst de Safelock-functie te deactiveren om te voorkomen dat u iemand opsluit.

Tijdelijk deactiveren

Tijdelijk deactiveren
Geactiveerde menu-opties staan aangekruist

  1. MY CAR
  2. OK MENU
  3. Draaiknop TUNE
  4. EXIT

Als u de portieren van de buitenzijde wilt vergrendelen terwijl er iemand in de auto achterblijft, kunt u de Safelock-functie tijdelijk uitschakelen in het menusysteem MY CAR. Voor een gedetailleerde beschrijving van het menusysteem, zie MY CAR .

In MY CAR hebt u de keuze uit een van de volgende opties:

De volgende keer dat u de motor start, wordt het systeem gereset waarna op het instrumentenpaneel de melding Sloten en alarm Beveiliging volledig verschijnt. Daarmee zijn de Safelockfunctie en de bewegingsmelders en niveausensoren van het alarmsysteem opnieuw ingeschakeld.

Als u de Safelock-functie wilt uitschakelen

Als u geen wijzigingen in het vergrendelingssysteem wenst

N.B.

  • Let erop dat het alarm wordt geactiveerd bij vergrendeling van de auto.
  • Als een van de portieren van de binnenzijde wordt geopend, gaat het alarm af.

Bovenstaande geldt als de geblokkeerde vergrendelingsstand niet tijdelijk is gedeactiveerd.

Gerelateerde informatie

Vergrendelen/ontgrendelen - achterklep

De achterklep is op enkele verschillende manieren te openen, vergrendelen en ontgrendelen. Handmatig openen Met rubber bekleed plaatje met elektrische schakelaar De achterklep wordt dichtgeh ...

Kinderslot - handmatige activering

Het kinderslot voorkomt dat kinderen een achterportier vanaf de binnenzijde kunnen openen. De bedieningscilinders van het kinderslot zitten achter op de korte kant van de achterportieren, zodat z ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Thuisadres
Thuisadres vastleggen Bij een niet ingevuld thuisadres als volgt handelen. In het hoofdmenu Navigatie de functietoets → Thuisadres aantippen. Het thuisadres via de actuele wagenpositie of ...

Hyundai Ioniq Electric. Wijzigen LKAS-functie
De bestuurder kan overschakelen van het LKAS naar het Lane Departure Warning-systeem (LDWS) of in de LKAS-modus wisselen tussen Standard LKA en Actief LKA op het LCD-display. Ga naar 'Gebr. Inste ...

Modellen: