Volvo V40: Veiligheid - waarschuwingssymbool - Veiligheid - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Veiligheid - waarschuwingssymbool

Volvo V40 / Volvo V40 - Instructieboekje / Veiligheid / Veiligheid - waarschuwingssymbool

Het waarschuwingslampje verschijnt, als er tijdens de storingsdiagnose een storing wordt geconstateerd of als het systeem geactiveerd is.

Waar nodig verschijnt het waarschuwingslampje in combinatie met een melding op het informatiedisplay van het instrumentenpaneel .

Veiligheid - waarschuwingssymbool
Gevarendriehoek en waarschuwingssymbool voor het airbagsysteem  op een analoog instrumentenpaneel.

Veiligheid - waarschuwingssymbool
Gevarendriehoek en waarschuwingssymbool voor het airbagsysteem op een digitaal instrumentenpaneel

Het waarschuwingssymbool op het instrumentenpaneel gaat branden, wanneer de transpondersleutel in sleutelstand II  staat. Iedere keer dat het contact wordt ingeschakeld, vindt er een storingsdiagnose plaats. Het symbool dooft na ca. 6 seconden, wanneer de regelmodule heeft vastgesteld dat het airbagsysteem geen storingen vertoont.

Het waarschuwingslampje verschijnt, als er tijdens de storingsdiagnose een storing wordt geconstateerd of als het systeem geactiveerd is.

Waar nodig verschijnt het waarschuwingslampje in combinatie met een melding op het display. Als het waarschuwingssymbool niet werkt, gaat het waarschuwingsdriehoekje branden en verschijnt er SRS airbag Service vereist of SRS airbag Service spoed op het display. Volvo adviseert u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een erkende Volvo-werkplaats.

WAARSCHUWING Als het waarschuwingslampje voor het airbagsysteem blijft branden of tijdens het rijden korte tijd oplicht, betekent dit dat het airbagsysteem niet naar behoren werkt. Het symbool kan ook duiden op een storing in het airbagsysteem, de gordelspanners, het SIPS- en het IC-systeem of op een andere storing in het systeem. Volvo adviseert u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een erkende Volvo-werkplaats.

Gerelateerde informatie

Gordelwaarschuwing

Wanneer iemand de veiligheidsgordel niet draagt, gaan er waarschuwingssymbolen branden en worden er geluidssignalen afgegeven om de bewuste persoon eraan te herinneren de veiligheidsgordel om te d ...

Airbagsysteem

Bij een frontale botsing helpt het airbagsysteem voorkomen dat u en eventuele inzittenden letsel aan hoofd en borstkas oplopen. Airbagsysteem, van bovenaf gezien bij een auto met het stuur l ...

Zie ook:

Hyundai Ioniq Electric. Uitzetten van de auto
1. Houd het rempedaal ingetrapt als de auto stilstaat. 2. Zet de transmissie in stand P (parkeren) terwijl u het rempedaal intrapt. 3. Activeer bij ingetrapt rempedaal de parkeerrem. 4. Houd het r ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Simkaartfunctie
Simkaart aanbrengen   - De simkaart  met het contactvlak omlaag in de simkaartopening schuiven, tot deze vergrende ...

Modellen: