Volvo V40: Gordelwaarschuwing - Veiligheid - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Gordelwaarschuwing

Wanneer iemand de veiligheidsgordel niet draagt, gaan er waarschuwingssymbolen branden en worden er geluidssignalen afgegeven om de bewuste persoon eraan te herinneren de veiligheidsgordel om te doen .

Gordelwaarschuwing

Of er geluidssignalen klinken, hangt af van de snelheid. De waarschuwingssymbolen zitten op de plafondconsole en op het instrumentenpaneel .

Het gordelwaarschuwingssysteem geldt niet voor kinderzitjes.

Achterbank

De functie van de gordelwaarschuwing voor de achterbank is tweeledig:

Op het informatiedisplay van het instrumentenpaneel staat welke veiligheidsgordels er in gebruik zijn. Deze informatie is altijd beschikbaar.

Gordelspanners

De Veiligheidsgordels  aan de bestuurderszijde, de passagierszijde en op de buitenste zitplaatsen achterin zijn voorzien van gordelspanners.

Dit is een mechanisme dat bij een voldoende krachtige aanrijding de veiligheidsgordel rond het lichaam spant. De veiligheidsgordel kan de passagier daarmee beter in de stoel gedrukt houden.

WAARSCHUWING De gesp van de veiligheidsgordel aan passagierszijde nooit aanbrengen in de gordelsluiting aan bestuurderszijde. De gesp van de veiligheidsgordel altijd aanbrengen in de gordelsluiting aan de juiste zijde. De veiligheidsgordels nooit beschadigen en geen vreemde voorwerpen aanbrengen in de gordelsluiting.

De veiligheidsgordels en de gordelsluiting werken anders mogelijk niet naar behoren tijdens een aanrijding. Er bestaat gevaar voor ernstige verwondingen.

Gerelateerde informatie

Veiligheidsgordel - zwangerschap

Wanneer u zwanger bent, is het belangrijk de veiligheidsgordel  altijd op de juiste manier te dragen. De veiligheidsgordel moet strak langs de schouder lopen, waarbij het diagonale deel ...

Veiligheid - waarschuwingssymbool

Het waarschuwingslampje verschijnt, als er tijdens de storingsdiagnose een storing wordt geconstateerd of als het systeem geactiveerd is. Waar nodig verschijnt het waarschuwingslampje in combinatie ...

Zie ook:

Mazda 6. Openen en sluiten van de achterklep/het kofferdeksel
Openen van het kofferdeksel Gebruik van de interieurontgrendelknop Duw de interieurontgrendelknop in. Openen van de achterklep/het kofferdeksel met de elektrisch bediende achterklep/kofferde ...

Mazda 6. AUX/USB modus
Audio kan weergegeven worden via de autoluidsprekers door in de handel verkrijgbare draagbare audioapparatuur aan te sluiten op de ingang voor extra apparatuur. Een in de handel verkrijgbare, ...

Modellen: