Volvo V40: Transpondersleutel - personalisering - Sloten en alarm - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Transpondersleutel - personalisering

Volvo V40 / Volvo V40 - Instructieboekje / Sloten en alarm / Transpondersleutel - personalisering

Dankzij het sleutelgeheugen van de transpondersleutel zijn bepaalde instellingen van de auto te personaliseren.

Het sleutelgeheugen is te gebruiken voor bijvoorbeeld de elektrisch bedienbare bestuurdersstoel .

Instellingen voor de buitenspiegels , bestuurdersstoel, stuurbekrachtiging  alsook de thema-, contrast- en kleurinstellingen  van het instrumentenpaneel zijn op te slaan in het sleutelgeheugen afhankelijk van het uitrustingsniveau van de auto.

U kunt de functie1 activeren/deactiveren in het menusysteem MY CAR. Voor een beschrijving van het menusysteem, zie MY CAR .

Bij een geactiveerde functie worden de instellingen automatisch gekoppeld aan het sleutelgeheugen.

Dit betekent dat een wijziging in een van de instellingen automatisch wordt opgeslagen in het geheugen voor de desbetreffende transpondersleutel.

Instellingen vastleggen

Doe het volgende om de instellingen op te slaan en gebruik te maken van het sleutelgeheugen in de transpondersleutel:

  1. Ontgrendel de auto met de transpondersleutel met het geheugen waarin u de instelling2 wilt opslaan.
  2. Zorg dat het sleutelgeheugen altijd geactiveerd staat in het menusysteem MY CAR.
  3. Verricht de gewenste instellingen van bijvoorbeeld de stoel en de buitenspiegels.
  4. De instellingen worden opgeslagen in het geheugen van de actuele transpondersleutel.

De volgende keer dat u de auto ontgrendelt met dezelfde transpondersleutel, nemen de stoel en de buitenspiegels automatisch de standen in die in het sleutelgeheugen opgeslagen zijn, op voorwaarde dat deze zijn gewijzigd ten opzichte van de vorige keer dat u deze transpondersleutel gebruikte.

Noodstop

Als de stoel per ongeluk in beweging komt, kunt u op een van de verstellingsknoppen of geheugenknoppen van de stoel drukken om de stoel tot stilstand te brengen.

Om de stoel dan opnieuw in de in het sleutelgeheugen vastgelegde stand te zetten moet u de ontgrendelingsknop op de transpondersleutel indrukken. Het bestuurdersportier dient daarbij open te staan.

WAARSCHUWING Beknellingsgevaar! Zorg ervoor dat kinderen niet met de bediening spelen. Controleer of er bij het instellen geen voorwerpen voor, achter of onder de stoel liggen. Zorg dat geen van de passagiers op de achterbank bekneld kan raken.

Instellingen wijzigen

Als meerdere personen met elk hun eigen transpondersleutel naar de auto lopen, nemen bijvoorbeeld de bestuurdersstoel en de buitenspiegels de stand in die ligt opgeslagen in de sleutel van degene die het bestuurdersportier opent.

Als het bestuurdersportier bijvoorbeeld is geopend door persoon A met transpondersleutel A, maar persoon B met transpondersleutel B zal gaan rijden, zijn de instellingen als volgt te wijzigen:

Gerelateerde informatie

Transpondersleutel

U gebruikt de transpondersleutel voor onder meer vergrendelen/ontgrendelen en het starten van de motor. Er zijn drie transpondersleutelvarianten: een transpondersleutel in basisuitvoering, een tr ...

Vergrendelen/ontgrendelen - indicatie

Wanneer u de auto vergrendelt of ontgrendelt met een transpondersleutel , lichten de richtingaanwijzers een bepaald aantal malen op om aan te geven dat de auto op de juiste manier vergrendeld/ontgre ...

Zie ook:

Skoda Octavia. MirrorLink
Inleiding Een verbinding opbouwen is alleen mogelijk met een extern apparaat dat het communicatiesysteem MirrorLink® ondersteunt. Geldt voor het infotainment Columbus, Amundsen, Bolero: Wilt u ...

Skoda Octavia. Inleiding voor het onderwerp
De achteruitrijcamera (hierna systeem) ondersteunt de bestuurder bij het inparkeren en manoeuvreren door op het infotainmentbeeldscherm (hierna beeldscherm) het gebied achter de wagen te tonen. E ...

Modellen: