Volvo V40: Interieur reinigen - Onderhoud en service - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Interieur reinigen

Gebruik alleen reinigingsmiddelen en autoverzorgingsproducten die door Volvo geadviseerd worden. Reinig het interieur regelmatig en voor het beste resultaat is het zaak om vlekken meteen te verwijderen. Het is belangrijk te stofzuigen voordat u een reinigingsmiddel gebruikt.

BELANGRIJK
  •  Sommige geverfde kledingstukken (zoals spijkerbroeken en suède kleding) kunnen afgeven en voor verkleuring van de bekleding zorgen. In dat geval is het belangrijk om de verkleurde delen van de bekleding zo spoedig mogelijk te reinigen en te verzorgen.
  •  Gebruik nooit sterke oplosmiddelen zoals sproeiervloeistof, wasbenzine of terpentine voor het reinigen van het interieur, omdat zowel de bekleding als de overige interieuronderdelen daarbij beschadigd kunnen raken.
  •  Spuit reinigingsmiddelen nooit rechtstreeks op componenten met elektrische knoppen of bedieningselementen. Maak ze in plaats daarvan schoon met een doek die u met het reinigingsmiddel bevochtigd hebt.
  •  Scherpe voorwerpen en klittenbandsluitingen kunnen de stoffen bekleding van de auto beschadigen.

Stoffen bekleding en plafondbekleding

Volvo biedt een universeel textielverzorgingsproduct voor stoffen bekleding en plafondbekleding, waarmee u de bekleding in optimale staat kunt houden, mits u de instructies opvolgt. Het textielverzorgingsproduct is verkrijgbaar bij een Volvodealer.

Leren bekleding

De leren bekleding van Volvo is behandeld om de bekleding in oorspronkelijke staat te bewaren.

Leren bekleding is een natuurproduct dat na verloop van tijd een mooi patina krijgt. Voor het behoud van de eigenschappen en kleur van het leer is regelmatige reiniging en verzorging vereist.

Volvo biedt een universeel leerverzorgingsproduct, Volvo Leather Care Kit/Wipes, waarmee u leren bekleding kunt reinigen en de beschermende laag kunt herstellen, mits u de instructies opvolgt.

Voor de beste resultaten adviseert Volvo de beschermende crème een- à viermaal per jaar (zo nodig vaker) op te brengen. U kunt de Volvo Leather Care Kit/Wipes kopen bij een Volvo-dealer.

Leren stuurwiel

Leer moet kunnen ademen. Dek het leren stuurwiel nooit af met kunststof bescherming. Reinigen het leren stuurwiel bij voorkeur met Volvo Leather Care Kit/Wipes.

Interieuronderdelen van kunststof, metaal en hout

Voor het reinigen van interieuronderdelen en - panelen van kunststof worden met water bevochtigde splitfiber- of microvezeldoeken geadviseerd, die verkrijgbaar zijn bij een erkende Volvo-werkplaats.

Krab of wrijf nooit over een vlek. Gebruik nooit sterke vlekkenmiddelen. Voor de hardnekkige vlekken kunt u een speciaal reinigingsmiddel gebruiken dat verkrijgbaar is bij de erkende Volvo-werkplaats.

Veiligheidsgordels

Gebruik water en een synthetisch wasmiddel en in het bijzonder het textielreinigingsmiddel dat bij een erkende Volvo-werkplaats verkrijgbaar is.

Zorg dat de gordel droog is, voordat deze weer wordt opgerold.

Inlegmatten en vloermat

Haal de inlegmatten uit de auto om de vloerbekleding en de inlegmatten ieder apart schoon te kunnen maken. Gebruik een stofzuiger om vuil en stof te verwijderen. Elk van beide inlegmatten zit met pennen vast.

Verwijder de inlegmat door de inlegmat bij elk van beide pennen vast te pakken en recht omhoog te tillen.

Breng de inlegmat aan door deze bij beide pennen vast te drukken.

WAARSCHUWING Gebruik voor alle zitplaatsen slechts één inlegmat tegelijk en controleer alvorens weg te rijden of de mat voor de bestuurdersstoel goed in de bevestigingsklemmen op de vloer vastzit om te voorkomen dat deze kan gaan glijden en achter of onder de pedalen blijft haken.

Voor vlekken op de vloermat wordt geadviseerd het speciale reinigingsmiddel voor stoffen bekleding te gebruiken nadat u hebt gestofzuigd. U dient vloermatten te reinigen met de door een Volvo-dealer geadviseerde producten.

Gerelateerde informatie

Water- en vuilafstotende laag

De ruiten zijn voorzien van een speciale laag die bij hevige regenval voor een beter zicht zorgt. Water- en vuilafstotende laag De waterafstotende laag staat bloot aan natuurlijke slijtage. ...

Lakschade

De lak vormt een belangrijk onderdeel van de roestwering van de auto en moet daarom regelmatig worden gecontroleerd. De meest voorkomende soorten lakschade zijn bijvoorbeeld steenslagplekken, ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Krachtbegrenzing
Het schuif-/kanteldak is met een sluitkrachtbegrenzing uitgerust. Bij weerstand door een obstakel wordt het sluiten onderbroken en gaat de glazen ruit weer enkele centimeters omlaag. ATTE ...

Volvo V40. Alarmlichten
De alarmlichten waarschuwen medeweggebruikers doordat alle richtingaanwijzers gelijktijdig knipperen, wanneer deze functie actief is. Knop voor alarmlichten Druk op de knop om de alarmlichten ...

Modellen: