Volvo V40: City Safety - Bestuurdersondersteuning - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: City Safety

City Safety is een hulpmiddel om u te helpen een aanrijding te voorkomen tijdens filerijden e.d., waarbij plotselinge wijzigingen in het verkeer vóór u gekoppeld aan onoplettendheid tot bijna-ongelukken kunnen leiden.

Het City Safety dat actief is bij een snelheid tot 50 km/h (30 mph) helpt u door automatisch te remmen, wanneer het gevaar voor een botsing met een voorligger reëel is en u zelf niet snel genoeg remt en/of uitwijkt.

City Safety wordt geactiveerd in situaties waar u eigenlijk al veel eerder had moeten remmen, zodat de functie niet altijd uitkomst biedt.

City Safety is erop gebouwd om zo laat mogelijk geactiveerd te worden om onnodige ingrepen te voorkomen.

Gebruik City Safety niet om uw rijgedrag aan te passen – als u er blind op vertrouwt dat City Safety remt, raakt u vroeg of laat betrokken bij een aanrijding.

U en eventuele passagiers zullen normaal alleen merken dat City Safety actief is, wanneer een aanrijding dreigt.

Bij auto's met Collision Warning met Auto Brake  vullen de beide systemen elkaar aan.

BELANGRIJK Onderhoud en vervanging van onderdelen in City Safety mogen uitsluitend door een werkplaats worden uitgevoerd - geadviseerd wordt een erkende Volvo-werkplaats.

 

WAARSCHUWING City Safety werkt niet in alle rijsituaties, verkeers-, weers- en wegomstandigheden.

City Safety reageert niet op voertuigen die in een andere richting dan de eigen auto rijden, op kleine voertuigen, op motorfietsen of op mensen en dieren.

City Safety kan botsingen voorkomen bij een snelheidsverschil lager dan 15 km/h (9 mph) - bij een groter snelheidsverschil kan de impactsnelheid alleen worden gereduceerd.

Voor maximale remwerking moet u zelf het rempedaal intrappen.

Wacht nooit af totdat City Safety ingrijpt. U bent er altijd zelf verantwoordelijk voor dat u de juiste afstand en snelheid aanhoudt.

Gerelateerde informatie

Typegoedkeuring - radarsysteem

De typegoedkeuringen voor de radareenheden van de auto staan in de volgende tabel. ACC = Adaptive Cruise Control BLIS = Blind Spot Information Typegoedkeuring voor radioapparatu ...

City Safety - werking

City Safety registreert het verkeer vóór de auto middels een lasersensor  boven aan de voorruit. Wanneer het gevaar voor een aanrijding reëel is, zal City Safety automatisch remmen, wat aand ...

Zie ook:

Mazda 6. Uitlaatgasreinigingssysteem (SKYACTIV-G 2.0, SKYACTIV-G 2.5)
Deze auto is voorzien van een uitlaatgasreinigingssysteem (de katalysator is een onderdeel van dit systeem) dat de auto in staat stelt te voldoen aan wettelijke bepalingen betreffende de uitstoo ...

Volvo V40. Instrumenten en bediening, auto met stuur rechts - overzicht
In het overzicht staat waar de displays en bedieningen van de auto zitten. Overzicht auto's met het stuur rechts Wissers en -sproeiers Handmatig schakelen bij automatische versnellingsbak ...

Modellen: