Skoda Octavia: Handmatig schakelen (tiptronic) - Automatische versnellingsbak - Wegrijden en rijden - Rijden - Skoda Octavia - InstructieboekjeSkoda Octavia: Handmatig schakelen (tiptronic)

Keuzehendel / multifunctiestuurwiel
Afb. 245 Keuzehendel / multifunctiestuurwiel

De tiptronic biedt de mogelijkheid om de versnellingen handmatig via de keuzehendel of met de peddels onder het multifunctiestuurwiel te schakelen.

Omschakelen naar handmatig schakelen met de keuzehendel

Omschakelen naar handmatig schakelen met de peddels onder het multifunctiestuurwiel

Indien de schakelpeddels - / + gedurende een bepaalde tijd niet worden bediend, wordt het handmatig schakelen automatisch uitgeschakeld.

Schakelen

De actueel ingeschakelde versnelling wordt met de letter M op het display in het instrumentenpaneel weergegeven.

Bij het schakelen op het schakeladvies letten.

Bij het accelereren schakelt de versnellingsbak kort voor het bereiken van het maximaal toegestane motortoerental automatisch op naar de volgende versnelling.

Als een lagere versnelling wordt gekozen, schakelt de versnellingsbak pas terug wanneer een te hoog motortoerental niet meer mogelijk is.

Let op
In sommige gevallen, bv. bij bergafwaarts rijden, kan het voordelig zijn handmatig te schakelen. Door het terugschakelen wordt de belasting van de remmen en daarmee de remslijtage verminderd.

Keuzehendelvergrendeling

Afb. 244 Grendelknop De keuzehendel is in stand P en N geblokkeerd, zodat de stand voor vooruitrijden niet per ongeluk kan worden ingeschakeld en de wagen hierdoor niet in beweging kan komen. ...

Wegrijden en rijden

Wegrijden en tijdelijk stoppen Het rempedaal intrappen en vasthouden. De motor starten. De grendelknop indrukken en de keuzehendel in de gewenste stand zetten. Het rempedaal loslaten en g ...

Zie ook:

Volvo V40. Voorbereidingen voor een lange rit
Voordat u met de auto op vakantie gaat of een andere langeafstandsrit gaat maken, is het belangrijk om de functies en de uitrusting van de auto extra te controleren. Controleer of de motor naa ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Info-oproeptoets
Deze functie is niet in alle landen verkrijgbaar. - Bellen: De toets voor de Info-oproep indrukken. Er wordt gebeld. De melding Verbind. w. opg ...

Modellen: