Seat Leon: Vermoeidsheidsdetectie (aanbeveling om te pauzeren)* - Systemen ter ondersteuning van de bestuurder - Bedienen - Seat Leon - InstructieboekjeSeat Leon: Vermoeidsheidsdetectie (aanbeveling om te pauzeren)*

Seat Leon / Seat Leon - Instructieboekje / Bedienen / Systemen ter ondersteuning van de bestuurder / Vermoeidsheidsdetectie (aanbeveling om te pauzeren)*

Inleiding

De detectie van vermoeidheid informeert de bestuurder zodra het rijgedrag tekenen van vermoeidheid vertonen.

ATTENTIE

Het hogere comfort dankzij de detectie van vermoeidheid mag geen aanleiding zijn tot het nemen van grotere risico's. Neem tijdens lange ritten regelmatig een pauze; zorg dat die voldoende lang is.

  •  De bestuurder blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het inschatten van zijn rijvaardigheid.
  •  Rij nooit als u vermoeid bent.
  •  Het systeem detecteert vermoeidheid van de bestuurder niet in alle gevallen. Voor aanvullende informatie, zie , Beperkingen aan de werking.
  •  In bepaalde gevallen interpreteert het systeem foutief een bedoeld manoeuvre als een teken van vermoeidheid van de bestuurder.
  •  Er wordt geen waarschuwing gegevens in geval van een kortstondige dip!
  •  Houd de meldingen op het instrumentenpaneel in de gaten en reageer zoals vereist.

 

Let op

  • De detectie van vermoeidheid is uitsluitend ontwikkeld voor gebruik op autosnelwegen en andere, goed geasfalteerde wegen.
  • Bij schade aan het systeem moet u naar de werkplaats van een officiële dealer gaan voor reparatie.

Werking en bediening

Werking en bediening

Afb. 223 Op het display van het instrumentenpaneel: symbool voor detectie van vermoeidheid.

De detectie van vermoeidheid detecteert het rijgedrag van de bestuurder aan het begin van de rit en berekent op basis daarvan de mate van vermoeidheid. Het systeem vergelijkt dit vervolgens continu met het actuele rijgedrag. Zodra het systeem vermoeidheid bij de bestuurder ontdekt, geeft dit een akoestisch signaal en een optische waarschuwing middels een symbool in het instrumentenpaneel afb. 223 tezamen met een aanvullend tekstbericht. Het tekstbericht in het instrumentenpaneel wordt ca. 5 seconden weergegeven en verschijnt opnieuw zodra weer vermoeidheid wordt geconstateerd.

Het systeem onthoudt het laatst weergegeven bericht.

Het bericht dat verschijnt op het scherm in het instrumentenpaneel kan worden uitgezet door op de knop te drukken op de ruitenwisserhendel of de toets aan het multifunctie- stuur .

Via de multifunctie-indicatie  kan worden teruggekeerd naar weergave van het bericht op het display van het instrumentenpaneel.

Bedrijfscondities

Het rijgedrag wordt uitsluitend berekend bij snelheden tussen 65 km/u (40 mph) en ca. 200 km/u (125 mph).

Uit- en inschakelen

De detectie van vermoeidheid kan worden geactiveerd en gedeactiveerd in het Easy Connect-systeem met de toets en de functietoets SETUP . Een markering geeft aan of de instelling is geactiveerd.

Beperkingen aan de werking

De detectie van vermoeidheid kent een aantal beperkingen. In de volgende gevallen is het mogelijk dat de detectie van vermoeidheid beperkt of niet werkt:

De detectie van vermoeidheid wordt gereset zodra de wagen langer dan 15 minuten heeft stilgestaan, het contact wordt uitgeschakeld of de bestuurder de veiligheidsgordel heeft ontgrendeld en het portier heeft geopend.

Als gedurende langere tijd langzaam wordt gereden (trager dan 65 km/u (40 mph)), reset het systeem de vermoeidheidsberekening automatisch. Zodra weer sneller wordt gereden, wordt de rijstijl opnieuw berekend.

Systeem van verkeerstekenherkenning*

Inleiding tot thema Het systeem van verkeerstekenherkenning registreert met een camera in de houder van de binnenspiegel de verkeersborden die zich voor de wagen bevinden en informeert over de sn ...

Parkeerhulp

Gerelateerde video Afb. 224 Veiligheid Algemeen Afhankelijk van de wagenuitrusting, helpen verschillende assistentiesystemen bij het inparkeren en manoeuvreren. Het parkeerhulpsysteem achter ...

Zie ook:

Seat Leon. Wielen en banden
Algemene aanwijzingen Met nieuwe banden de eerste 500 kilometer bijzonder voorzichtig rijden Rijd uitsluitend langzaam en indien mogelijk in een rechte hoek stoepranden en vergelijkbare ...

Mazda 6. Starten van de motor
WAARSCHUWINGRadiogolven van de sleutel kunnen van invloed zijn op medische apparatuur zoals pacemakers: Alvorens de sleutel te gebruiken in de nabijheid van personen die medische apparatu ...

Modellen: