Seat Leon: Veiligheidsaanwijzingen voor de airbags - Airbagsysteem - Veiligheid - Seat Leon - InstructieboekjeSeat Leon: Veiligheidsaanwijzingen voor de airbags

Seat Leon / Seat Leon - Instructieboekje / Veiligheid / Airbagsysteem / Veiligheidsaanwijzingen voor de airbags

Voorairbags

ATTENTIE

 •  Tussen de personen voorin en het werkingsbereik van de airbag mogen zich verder geen personen, dieren of voorwerpen bevinden.
 •  De beschermende werking van de airbags geldt slechts voor één aanrijding en nadat ze geactiveerd zijn geweest, moeten ze vervangen worden.
 •  Ook mogen er geen voorwerpen zoals bekerhouders of telefoonhouders op de afdekkingen van de airbags worden bevestigd.
 •  Aan de delen van het airbagsysteem mag geen enkele verandering worden aangebracht.

Knie-airbag*

ATTENTIE

 •  De airbag voor de knieën wordt ontvouwen voor de knieën van de bestuurder. Houd het werkingsgebied van de airbag voor de knieën steeds vrij.
 •  Plaats geen voorwerpen op het deksel noch in het werkingsgebied van de airbag voor de knieën.
 •  Verstel de bestuurdersstoel zo dat minstens 10 cm (4 inch) ruimte tussen de knieën en de airbag voor de knieën aanwezig is. Als het door uw lichaamsbouw niet mogelijk is om hieraan te voldoen, neem dan onmiddellijk contact op met een gespecialiseerde werkplaats.

Zijairbags*

ATTENTIE

 •  Als de inzittenden geen veiligheidsgordels dragen, tijdens de rit naar voren leunen of een verkeerde zitpositie aannemen, staan ze bij een ongeval bloot aan een verhoogd risico op lichamelijk letsel als het airbagsysteem wordt geactiveerd.
 •  Om de zij-airbags hun volledige beschermende werking te laten bieden, moet u tijdens het rijden de juiste zithouding aanhouden en de veiligheidsgordel op de juiste manier dragen.
 •  Bij een botsing van opzij werken de zijairbags niet indien de sensoren niet correct de drukverhoging meten aan de binnenzijde van de portieren, wanneer de lucht naar buiten komt via de zones met gaten of openingen in het paneel van het portier.
 •  Nooit rijden met uitgebouwde binnenpanelen van de portieren of niet correct afgestelde panelen.
 •  Nooit rijden wanneer de luidsprekers in de portierpanelen uitgebouwd zijn, behalve wanneer de openingen van de luidspreker correct zijn afgedekt.
 •  Altijd controleren of de openingen bedekt of afgesloten zijn wanneer luidsprekers of een andere uitrusting geïnstalleerd worden in de binnenpanelen van de portieren.
 •  Tussen de inzittenden op de buitenste zitplaatsen en het werkingsgebied van de airbags mogen zich geen andere personen, dieren of voorwerpen bevinden. Om de werking van de zij-airbags niet te belemmeren, mogen bovendien aan de portieren geen accessoires zoals bekerhouders worden bevestigd.
 •  Aan de kledinghaken in de wagen mag uitsluitend kleding met weinig gewicht worden opgehangen. In de zakken van de kledingstukken mogen geen zware en scherpe voorwerpen zitten.
 •  Er mogen geen grote krachten (zoals krachtig stoten of trappen) op de zijkanten van de rugleuningen worden uitgeoefend omdat anders het systeem kan worden beschadigd. De zijairbags zouden in dit geval niet worden geactiveerd!
 •  Er mogen in geen enkel geval stoelhoezen op de stoelen met ingebouwde zijairbags worden aangebracht die niet uitdrukkelijk voor uw wagen zijn goedgekeurd. Omdat de luchtzak aan de zijkant uit de stoel wordt ontvouwen, zou bij gebruik van niet-vrijgegeven stoelhoezen de beschermende werking van uw zijairbag aanzienlijk nadelig worden beïnvloed.
 •  Beschadigingen aan de originele stoelhoezen of de naad in de module van de zijairbag moeten direct door een gespecialiseerde werkplaats worden gerepareerd.
 •  De beschermende werking van de airbags geldt slechts voor één aanrijding en nadat ze geactiveerd zijn geweest, moeten ze vervangen worden.
 •  Alle werkzaamheden aan de zij-airbag en het uit- en inbouwen van onderdelen van het systeem vanwege reparatiewerkzaamheden (bijv. voorstoel uitbouwen) mogen alleen door de werkplaats van een officiële dealer worden uitgevoerd. Anders kunnen er storingen in de werking van de airbags optreden.
 •  Aan de delen van het airbagsysteem mag geen enkele verandering worden aangebracht.

Hoofdairbags*

ATTENTIE

 •  Om de hoofdairbags hun volledige beschermende werking te laten bieden, moeten de veiligheidsgordels ervoor zorgen dat de juiste zithouding tijdens het rijden altijd blijft behouden.
 •  Om veiligheidsredenen dient de hoofdairbag verplicht te worden uitgeschakeld bij wagens die met een scheidingsnet uitgerust zijn. Laat de airbag uitschakelen bij uw dealer.
 •  Tussen de inzittenden van de wagen en het werkingsgebied van de hoofdairbags mogen zich geen andere personen, dieren of voorwerpen bevinden zodat de airbag ongehinderd kan worden ontvouwen en zijn maximale beschermende werking kan bieden. Daarom mogen aan de ruiten in geen geval zonweringen worden bevestigd die niet uitdrukkelijk voor uw wagen zijn goedgekeurd.
 •  Aan de kledinghaken in de wagen mag uitsluitend kleding met weinig gewicht worden opgehangen. In de zakken van de kledingstukken mogen geen zware en scherpe voorwerpen zitten. Bovendien mogen voor het ophangen van de kleding geen kleerhangers worden gebruikt.
 •  De beschermende werking van de airbags geldt slechts voor één aanrijding en nadat ze geactiveerd zijn geweest, moeten ze vervangen worden.
 •  Alle werkzaamheden aan de hoofdairbag en het uit- en inbouwen van onderdelen van het systeem vanwege reparatiewerkzaamheden (bijv. verwijderen van de hemelbekleding) mogen alleen in de werkplaats van een officiële dealer worden uitgevoerd. Anders kunnen er storingen in de werking van de airbags optreden.
 •  Aan de delen van het airbagsysteem mag geen enkele verandering worden aangebracht.
 •  De aansturing van de zij- en hoofdairbags gebeurt met sensoren die zich bevinden aan de binnenzijde van de voorportieren. Om de correcte werking van de zij- en hoofdairbags te garanderen, mogen noch de portieren, noch de portierpanelen gewijzigd worden (bijv. door naderhand luidsprekers in te bouwen).

  Indien schade aangebracht wordt aan het voorportier kan de correcte werking van het systeem aangetast worden. Alle werkzaamheden aan het voorportier moeten door de werkplaats van een officiële dealer uitgevoerd worden.

Korte inleiding

Waarom is het dragen van veiligheidsgordels en een juiste houding belangrijk? Om de optimale werking te garanderen van de airbags die worden geactiveerd, moet de veiligheidsgordel altijd juist ...

Airbags buiten werking stellen

De bijrijdersvoorairbag in- en uitschakelen* Afb. 95 Sleutelschakelaar voor het in- en uitschakelen van de bijrijdersairbag. Afb. 96 Dashboard: controlelampje voor buiten werking gestelde bi ...

Zie ook:

Mazda 6. Systeem van voorspanners van veiligheidsgordels van voorzitting en begrenzingsysteem
Voor een optimale bescherming zijn de veiligheidsgordels van de bestuurdersstoel en de voorpassagierszitting uitgerust met voorspanner- en begrenzingsystemen. Om deze beide systemen correct te ...

Hyundai Ioniq Electric. Belangrijkste onderdelen elektrische auto
On-Board Charger (OBC): Extern apparaat om de hoogspanningsbatterij (langzaam) te laden. Inverter: Zet gelijkstroom om in wisselstroom voor de voeding van de elektromotor en zet wissels ...

Modellen: