Seat Leon: Airbags buiten werking stellen - Airbagsysteem - Veiligheid - Seat Leon - InstructieboekjeSeat Leon: Airbags buiten werking stellen

Seat Leon / Seat Leon - Instructieboekje / Veiligheid / Airbagsysteem / Airbags buiten werking stellen

De bijrijdersvoorairbag in- en uitschakelen*

Airbagsysteem

Afb. 95 Sleutelschakelaar voor het in- en uitschakelen van de bijrijdersairbag.

Airbagsysteem

Afb. 96 Dashboard: controlelampje voor buiten werking gestelde bijrijdersairbag.

Bijrijdersairbag buiten werking stellen, als u in uitzonderingsgevallen op de bijrijdersstoel een kinderzitje gebruikt, waarin het kind met de rug naar het dashboard zit.

SEAT adviseert u echter om het kinderzitje alleen op de achterbank vast te maken, opdat de bijrijdersairbag paraat kan blijven.

Schakelaar frontairbag aan bijrijderszijde

Wanneer de bijrijdersairbag uitgeschakeld is, dan betekent dit dat enkel de frontairbag van de bijrijder uitgeschakeld is. Alle andere airbags in de wagen zijn gewoon paraat.

De voorairbag van de bijrijder buiten werking stellen

De voorairbag van de bijrijder inschakelen

ATTENTIE

  •  De bestuurder van de wagen is verantwoordelijk voor het in- of uitschakelen van de airbag.
  •  Schakel de airbag enkel uit bij uitgeschakeld contact! Indien u dit niet doet, kunt u een defect veroorzaken in het systeem om de airbag uit te schakelen.
  •  Laat de sleutel in geen enkel geval in de schakelaar voor uitschakeling van de airbag zitten, want de sleutel kan beschadigd worden of de airbag kan bij het rijden in werking of buiten werking gesteld worden.
  •  Buiten werking gestelde airbags zo snel mogelijk weer in paraatheid brengen, opdat hun beschermende werking weer wordt hersteld.

Controlelampjes van het airbagsysteem

Gaat branden in het instrumentenpaneel
Storing in het systeem van airbags en gordelspanners. Laat het systeem onmiddellijk door een specialist controleren.
Gaat branden in het dashboard
Voorairbag van de voorpassagier buiten werking gesteld. Controleer of de airbag uitgeschakeld moet blijven
Gaat branden in het dashboard
Frontairbag van de bijrijder in werking. Het controlelampje gaat automatisch uit 60 seconden nadat het contact is ingeschakeld

Wanneer het contact wordt ingeschakeld, gaan sommige controle- en waarschuwingslampjes enkele seconden aan terwijl ze een werkingscontrole uitvoeren. Na enkele seconden gaan de lampjes uit.

Indien het controlelampje van het airbag- en gordelspansysteem vast brandt of knippert, geeft dat aan dat er een storing is in het systeem  . Laat het systeem onmiddellijk door een specialist controleren.

Indien de airbag van de bijrijder is uitgeschakeld, blijft het waarschuwingslampje vast branden in het dashboard om hierop te wijzen. Indien de voorairbag van de bijrijder uitgeschakeld is, het controlelampje niet blijft branden of brandt samen met het controlelampje van het instrumentenpaneel, kan het zijn dat er een storing is in het airbagsysteem  . Als het controlelampje knippert, geeft dit aan dat er een defect is in het systeem om de airbag uit te schakelen  . Laat het systeem onmiddellijk door een specialist controleren.

ATTENTIE

Bij een storing van het airbag- en gordelspansysteem kunnen de airbags moeilijk, helemaal niet of zelfs onverwacht worden geactiveerd.

  •  De inzittenden kunnen levensgevaarlijke letsels oplopen hierdoor. Laat het systeem onmiddellijk door een gespecialiseerde werkplaats nakijken.
  •  Monteer geen kinderzitje op de voorstoel, of verwijder het ingebouwde kinderzitje! De voorairbag van de voorpassagier zou ondanks het defect af kunnen gaan bij een aanrijding.

 

VOORZICHTIG Let altijd op de brandende controlelampjes en neem de daarbij behorende beschrijvingen en aanwijzingen in acht om geen schade aan de wagen of letsel van de inzittenden te veroorzaken.

Veiligheidsaanwijzingen voor de airbags

Voorairbags ATTENTIE  Tussen de personen voorin en het werkingsbereik van de airbag mogen zich verder geen personen, dieren of voorwerpen bevinden.  De besc ...

Veilig vervoer van kinderen

...

Zie ook:

Volvo V40. City Safety
City Safety is een hulpmiddel om u te helpen een aanrijding te voorkomen tijdens filerijden e.d., waarbij plotselinge wijzigingen in het verkeer vóór u gekoppeld aan onoplettendheid tot bijna-on ...

Mazda 6. Motorkoelvloeistoftemperatuurmeter (Zonder multi-informatiedisplay)
Toont de motorkoelvloeistoftemperatuur. De witte meter geeft aan dat de motorkoelvloeistoftemperatuur laag is en de rode meter geeft aan dat de motorkoelvloeistoftemperatuur hoog is en dat de m ...

Modellen: