Seat Leon: Panoramaschuifdak* - Openen en sluiten - Bedienen - Seat Leon - InstructieboekjeSeat Leon: Panoramaschuifdak*

Het panoramaschuifdak openen of sluiten

Het panoramaschuifdak werkt alleen bij ingeschakeld contact. Nadat het contact is uitgeschakeld, kunt u het nog enkele minuten openen of sluiten zolang het bestuurders- of bijrijdersportier niet wordt geopend.

ATTENTIE

Het op een onoplettende of onbeheerste manier gebruiken van het panoramaschuifdak kan leiden tot ernstig letsel.

  •  Open of sluit het panoramaschuifdak of het rolgordijn* alleen wanneer er zich niemand in de buurt ervan bevindt.
  •  Nadat het contact is uitgeschakeld, kunt u het panoramaschuifdak nog even openen of sluiten zolang het bestuurders- of bijrijdersportier niet wordt geopend.

 

VOORZICHTIG Let op dat de achterklep in geopende stand niet de lading op het dak raakt. Bij het plaatsen van de dakdrager mag het panoramadak* NIET geopend worden.

 

Let op

  • Verwijder regelmatig bladresten en andere losse voorwerpen die op de geleidingen van het schuifdak terecht komen met de hand of met een stofzuiger.
  • Als er een storing in het panoramaschuifdak optreedt, werkt de sluitkrachtbegrenzing niet correct. Raadpleeg een gespecialiseerde werkplaats.

Rolgordijn* openen en sluiten

Openen en sluiten

Afb. 141 In de hemelbekleding: knoppen van het rolgordijn.

Functie Handeling
Volledig openen (automatische functie) Druk kort op de toets afb. 141 1 .
Automatische functie stoppen Druk de knop 1 of de knop 2 kort in.
Een tussenstand afstellen Druk de knop 1 of de knop 2 in tot de gewenste stand is bereikt.
Volledig sluiten (automatische functie) Toets 2 kort indrukken.

Na het uitschakelen van het contact kan het rolgordijn nog enkele minuten worden geopend of gesloten, zolang het bestuurders- of bijrijdersportier niet wordt geopend.

Comfortsluiten van het panoramaschuifdak

Het panoramaschuifdak kan met de wagensleutel van buitenaf worden geopend en gesloten:

Met het comfortsluiten worden tegelijkertijd de ramen en het panoramaschuifdak gesloten.

Let op Bij het van buitenaf activeren van het comfortsluiten blijft de draaischakelaar van het panoramaschuifdak in de laatst gekozen stand staan en moet deze aan het begin van de rit weer opnieuw worden ingesteld.

Sluitkrachtbegrenzing van het panoramaschuifdak en rolgordijn*

De sluitkrachtbegrenzing kan tijdens het openen en sluiten van het panoramaschuifdak en het rolgordijn het risico op letsel verminderen  . Indien het panoramaschuifdak of rolgordijn moeizaam schuift of een obstakel tegenkomt, gaat het weer open.

Zonder inklembeveiliging sluiten

ATTENTIE

Als het panoramaschuifdak of het rolgordijn zonder de sluitkrachtbegrenzing gesloten wordt, kan dit ernstig letsel tot gevolg hebben.

  •  Sluit het panoramaschuifdak altijd voorzichtig.
  •  Niemand mag zich in de looprichting van het panoramaschuifdak of van het rolgordijn bevinden, vooral niet wanneer het zonder de sluitkrachtbegrenzing gesloten wordt.
  •  De sluitkrachtbegrenzing voorkomt niet dat vingers of andere lichaamsdelen tegen het ruitframe worden gedrukt, en kan verwondingen veroorzaken.

 

Let op De sluitkrachtbegrenzing treedt ook in werking wanneer met de wagensleutel het comfortsluiten voor de ruiten en het panoramaschuifdak wordt gebruikt .

Bedieningselementen van de ruiten

De ruiten elektrisch openen en sluiten* Afb. 140 Deel van het bestuurdersportier: bedieningen voor de ruiten (5-deurs wagen met elektrische ruitbediening voor- en achteraan). Via de bedienings ...

Lichten en zicht

...

Zie ook:

Seat Leon. Peil controleren
Vulcapaciteiten Tankinhoud Benzine- en dieselmotoren 50 l, waarvan ca. 7 l reserve Wagens met 4-wielaandrijving: 55 l, waarvan ca. 8,5 l reserve Aardgasmotora) ca. 15 k ...

Seat Leon. Bagage opbergen
Bagageruimte beladen Bagage en losliggende voorwerpen moeten veilig in de bagageruimte zijn bevestigd. Niet-bevestigde voorwerpen die in de bagageruimte heen- en weer bewegen, kunnen de rij- ...

Modellen: