Seat Leon: Gordelspanners - Veiligheidsgordels - Veiligheid - Seat Leon - InstructieboekjeSeat Leon: Gordelspanners

Werking van de gordelspanners

De veiligheidsgordels voor de voorste inzittenden zijn voorzien van gordelspanners. De gordelspanners worden geactiveerd door sensoren, maar alleen bij zware frontale botsingen of zware botsingen van opzij en van achteren en als de desbetreffende veiligheidsgordel is vastgegespt. Dankzij de gordelspanners worden de veiligheidsgordels gespannen tegen de richting van het afrollen in en de voorwaartse beweging van de inzittenden wordt gereduceerd.

Bij lichte botsingen, bij een koprol en bij ongevallen waarbij geen grote krachten werkzaam zijn, vindt er geen activering van de gordelspanners plaats.

Let op

  • Als de gordelspanners worden geactiveerd, ontstaat fijn stof. Dit is normaal en geen teken van vuur in de wagen.
  • Als de wagen of afzonderlijke onderdelen van het systeem worden verschroot, beslist de betreffende veiligheidsvoorschriften opvolgen.

    Deze voorschriften zijn bekend bij de werkplaats van de officiële dealers en kunnen daar worden ingezien.

Onderhoud en afvoer van de gordelspanners

De gordelspanners maken deel uit van de veiligheidsgordels die bij de zitplaatsen in uw wagen aanwezig zijn. Wanneer u werkzaamheden aan de gordelspanners uitvoert en systeemonderdelen vanwege andere reparatiedoeleinden uit- en inbouwt, kan de veiligheidsgordel beschadigd raken. Dat kan tot gevolg hebben dat de gordelspanners in geval van een aanrijding niet juist of helemaal niet werken.

Om de beschermende werking van de veiligheidsgordels niet te beïnvloeden en te vermijden dat uitgebouwde onderdelen lichamelijk letsel en milieuvervuiling veroorzaken, moeten de voorschriften die bij de werkplaats van de officiële dealers bekend zijn in acht genomen worden.

ATTENTIE

  •  Verkeerde behandeling en zelf uitgevoerde reparaties vergroten het risico op zwaar lichamelijk letsel met zelfs dodelijke gevolgen omdat daardoor de gordelspanners niet of onverwacht kunnen worden geactiveerd.
  •  Nooit onderdelen van gordelspanners en veiligheidsgordels repareren, verstellen of uit- en inbouwen.
  •  De gordelspanners en veiligheidsgordels inclusief de oprolautomaten kunnen niet worden gerepareerd.
  •  Alle werkzaamheden aan de gordelspanners en veiligheidsgordels evenals het uit- en inbouwen van systeemonderdelen vanwege andere reparatiedoeleinden mogen alleen door de werkplaats van een officiële dealer worden uitgevoerd.
  • De bescherming van de gordelspanners geldt slechts voor één aanrijding. De spanners moeten vervangen worden als ze in werking zijn getreden.

Hoe worden veiligheidsgordels goed vastgegespt?

Veiligheidsgordel vast- en losgespen Afb. 93 De slotgesp van de veiligheidsgordel aanbrengen en verwijderen. Afb. 94 Verloop van de gordelband bij zwangere vrouwen. Veiligheidsgordels o ...

Airbagsysteem

...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Algemene aanwijzingen
De klimaatinstellingen kunnen via de klimaatinstellingenregel of via het klimaatmenu worden aangepast. Belangrijke klimaatregelingsfuncties kunnen in de klimaatinstellingenregel word ...

Volvo V40. Afneembare trekhaak - opbergen
Bewaar de afneembare trekhaak in de bagageruimte. Bewaar de afneembare trekhaak in het blok schuimrubber onder de bagageruimtevloer wanneer u de trekhaak niet nodig hebt. BELANGRIJK Ne ...

Modellen: