Seat Leon: Hoe worden veiligheidsgordels goed vastgegespt? - Veiligheidsgordels - Veiligheid - Seat Leon - InstructieboekjeSeat Leon: Hoe worden veiligheidsgordels goed vastgegespt?

Seat Leon / Seat Leon - Instructieboekje / Veiligheid / Veiligheidsgordels / Hoe worden veiligheidsgordels goed vastgegespt?

Veiligheidsgordel vast- en losgespen

Veiligheidsgordels

Afb. 93 De slotgesp van de veiligheidsgordel aanbrengen en verwijderen.

Veiligheidsgordels

Afb. 94 Verloop van de gordelband bij zwangere vrouwen.

Veiligheidsgordels omgespen

Voor de optimale beschermende werking van de veiligheidsgordels is het verloop van de gordelband van groot belang.

De veiligheidsgordels zijn met een oprolautomaat voor de schouderriem uitgerust. Wanneer langzaam aan de schoudergordel wordt getrokken, kan deze gemakkelijk worden verlengd.

Bij plotseling remmen, bij het rijden in de bergen, in bochten en bij accelereren blokkeert de oprolautomaat echter de schoudergordel.

De gordeloprolautomaat aan de voorstoelen is uitgerust met een gordelspanner  .

Veiligheidsgordels losgespen

Verloop van de gordels

Het juiste verloop van de gordelband is voor de beschermende werking van de veiligheidsgordels van groot belang.

ATTENTIE

  •  De optimale beschermende werking van de veiligheidsgordels wordt alleen bereikt wanneer de rugleuning lichtjes hellend is en de inzittenden de veiligheidsgordels goed omgegespt hebben.
  •  Nooit de slotgesp in een gordelslot voor een andere zitplaats steken. Als u dit toch doet, wordt de beschermende werking van de veiligheidsgordel be├»nvloed en is het risico op lichamelijk letsel groter.
  •  Nooit de vastgegespte veiligheidsgordel losmaken zolang de wagen in beweging is.

    Als u dit toch doet, wordt het risico op zwaar lichamelijk letsel met zelfs dodelijke afloop vergroot.

  •  Een verkeerd verloop van de gordelband kan zwaar lichamelijk letsel veroorzaken in geval van een aanrijding.
  •  Bij zwangere vrouwen moet het heupgedeelte van de veiligheidsgordel altijd vlak liggen en zo laag mogelijk over het bekken lopen zodat er geen enkele druk op de buik wordt uitgeoefend afb. 94.
  •  Beveiliging van het kinderzitje altijd inschakelen wanneer u een kinderzitje uit klasse 0, 0+ of 1 bevestigt .
  •  Lees de waarschuwingsaanwijzingen  en volg deze op.

Waarom veiligheidsgordels?

Aantal zitplaatsen Uw wagen beschikt over vijf zitplaatsen, twee voorin en drie achterin. Iedere zitplaats is uitgerust met een automatische 3-puntsrolgordel. Bij sommige uitvoeringen is uw wage ...

Gordelspanners

Werking van de gordelspanners De veiligheidsgordels voor de voorste inzittenden zijn voorzien van gordelspanners. De gordelspanners worden geactiveerd door sensoren, maar alleen bij zware frontal ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Ionisering
De ionisering dient ertoe, de interieurlucht van de auto te reinigen en op te frissen, en zo bij de dragen aan een aangenaam klimaat in de auto. De ionisering van de interieurlucht ze ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Voertuighoogte
Verhoogde voertuighoogte instellen   Onder een snelheid van 80 km/h kan worden gekozen tussen de voertuighoogtes "Normaal" en "Verhoogd". De instelling "Normaal ...

Modellen: