Seat Leon: Besturing - Rijden - Bedienen - Seat Leon - InstructieboekjeSeat Leon: Besturing

Elektro-mechanische besturing

De elektromechanische stuurbekrachtiging ondersteunt de stuurbeweging van de bestuurder.

Bij een elektro-mechanische stuurbekrachtiging wordt de mate van stuurbekrachtiging elektronisch aangepast op de rijsnelheid en de draaihoek van het stuur.

Als de stuurbekrachtiging uitvalt of als de motor niet draait (bijv. bij het slepen), blijft de wagen volledig bestuurbaar. Voor het draaien van het stuur moet echter meer kracht worden gebruikt.

Controlelampjes en indicaties voor de bestuurder

(in rood) Stuurinrichting defect! Inparkeren

Als het controlelampje blijft branden en de melding voor de bestuurder blijft verschijnen, is er een defect in de stuurbekrachtiging.

Niet verder rijden. Roep de hulp van vakmensen in.

(in geel) Stuurinrichting: probleem in het systeem! U kunt door blijven rijden

Als het controlelampje gaat branden, zal de stuurinrichting moeizamer of juist zenuwachtiger reageren dan normaal. Bovendien zal het stuur bewegen als rechtuit wordt gereden.

Rijd naar een gespecialiseerde werkplaats om de storing te laten repareren.

(in geel) Stuurinrichting geblokkeerd: defect! ga naar een officiƫle SEAT dealer

Er is een defect aan het elektronicablok van de stuurinrichting.

Ga zo spoedig mogelijk naar een gespecialiseerde werkplaats om het probleem te laten verhelpen.

ATTENTIE Laat de storing meteen verhelpen door een gespecialiseerde werkplaats: gevaar op ongelukken!

 

Let op Als het controlelampje (in rood) of (in geel) kort oplicht, kunt u door blijven rijden.

Progressieve stuurbekrachtiging

Afhankelijk van de uitrusting van de wagen, kan de progressieve stuurinrichting de stroefheid van de stuurinrichting aanpassen aan de rijsituatie. De progressieve stuurinrichting werkt alleen bij draaiende motor.

In het stadsverkeer moet niet zoveel gedraaid worden als bij het parkeren, manoeuvreren of bij het nemen van zeer scherpe bochten.

Op de hoofdweg of de snelweg geeft de progressieve stuurinrichting, bijv. in de bochten, een sportiever, directer en veel dynamischer gevoel aan het stuurwiel.

Automatische versnellingsbak/automatische

Inleiding De wagen is met een schakelbak met elektronische regeling uitgerust. De krachtoverbrenging tussen motor en versnellingsbak gebeurt via twee onafhankelijke koppelingen. Deze vervang ...

Inrijden en zuinig rijden

Motor inrijden Een nieuwe wagen moet de eerste 1.500 kilometer worden ingereden. Tijdens de eerste 1.000 kilometer het motortoerental niet hoger laten komen dan 2/3 van het toegestane maximum ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Inleiding voor het onderwerp
Regelmatige en deskundige verzorging is belangrijk voor het waardebehoud van uw wagen. Bij het gebruik van de verzorgingsmiddelen de gebruiksvoorschriften op de verpakking in acht nemen. Wij advi ...

Mercedes-Benz C-Klasse. RACE START activeren
Informatie  Als de handmatige modus  geactiveerd is, schakelt de transmissie in het rijprogramma RACE START automatisch op. Deze functie ondersteunt u bij het maxima ...

Modellen: