Mercedes-Benz C-Klasse: Veiligheidsgordel 
										omgespen en instellen - Veiligheidsgordels - Veiligheid voor inzittenden - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Veiligheidsgordel omgespen en instellen

De veiligheidsaanwijzingen met betrekking tot de veiligheidsgordel  en de aanwijzingen met betrekking tot het correcte gebruik van de veiligheidsgordel  in acht nemen.

Wanneer een persoon de middelste veiligheidsgordel achterin omgespt, ook de informatie met betrekking tot de veiligheidsgordel voor de middelste achterzitplaats in acht nemen .

Veiligheidsgordel omgespen en instellen

 

  Principeweergave

- De stoel instellen .

  • De rugleuning moet vrijwel rechtop staan.

    - De veiligheidsgordel zonder rukken uit de gordeldoorvoeropening trekken en de gordelslottong in het gordelslot vergrendelen.

  • De veiligheidsgordels van de bestuurders- en passagiersstoel worden zo nodig automatisch strakgetrokken, zie "Gordelaanpassing" .

    - Indien nodig de veiligheidsgordel voor de borst omhoogtrekken, zodat de veiligheidsgordel strak tegen het lichaam aan ligt.

    De schoudergordel moet altijd over het midden van de schouder lopen. Indien nodig de gordeldoorvoeropening instellen.

    - Hoger instellen: De gordeldoorvoeropening omhoogschuiven.

  • De gordeldoorvoeropening vergrendelt in verschillende posities.

    - Lager instellen: Met de gordelgeleidingontgrendeling ingedrukt de gordeldoorvoeropening omlaagschuiven.

    - In de gewenste positie de gordelgeleidingontgrendeling loslaten en controleren dat de gordeldoorvoeropening vergrendelt.

    Veiligheidsgordel voor de middelste zitplaats achterin

    Als de rugleuning van de linker zitplaats achterin naar voren en weer terug wordt geklapt, kan de veiligheidsgordel van de middelste zitplaats achterin geblokkeerd zijn. De veiligheidsgordel kan dan niet naar buiten worden getrokken.

    - Veiligheidsgordel van de middelste zitplaats achterin deblokkeren: De veiligheidsgordel bij de gordeldoorvoeropening aan de rugleuning circa 20 mm eruit trekken en weer loslaten.

  • De veiligheidsgordel wordt naar binnen getrokken en is gedeblokkeerd.   

      Correct gebruik van de veiligheidsgordels

      De veiligheidsaanwijzingen met betrekking tot de veiligheidsgordel in acht nemen . Alle inzittenden moeten de veiligheidsgordel voor het wegrijden correct omgespen. ...

      Veiligheidsgordel afdoen

      Aanwijzing  De veiligheidsgordel moet volledig oprollen; dit controleren. Anders kunnen de veiligheidsgordel of de gordelslottong in het portier of het stoelmechanisme be ...

      Zie ook:

      Skoda Octavia. Verwarming en handbediende airconditioning
      Afb. 149 Bedieningselementen van de verwarming/airconditioning Afzonderlijke functies kunnen worden ingesteld resp. ingeschakeld door de draaiknop te draaien of de betreffende toets in te druk ...

      Volvo V40. Wielen verwisselen - wielen verwijderen
      U kunt de wielen vervangen door bijvoorbeeld winterwielen of een reservewiel. Zet een gevarendriehoek op, als u een wiel moet verwisselen langs een drukke weg. Zorg ervoor dat de auto en de krik ...

    • Modellen: