Mercedes-Benz C-Klasse: Systeemzelftest - Automatische passagiersairbaguitschakeling - Veiligheid voor inzittenden - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Systeemzelftest

WAARSCHUWING 

GEVAAR

Als beide controlelampjes PASSENGER AIR BAG OFF en PASSENGER AIR BAG ON bij de systeemzelftest niet gaan branden, vertoont het systeem een storing. De passagiersairbag kan onbedoeld worden geactiveerd of bij een ongeval met het vertraging van het voertuig niet worden geactiveerd. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

In dit geval mag niemand de passagiersstoel gebruiken. Geen kinderzitje op de passagiersstoel aanbrengen. De automatische passagiersairbaguitschakeling direct bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren en repareren.

WAARSCHUWING

Als het controlelampje PASSENGER AIR BAG OFF na de systeemzelftest nog steeds brandt, is de passagiersairbag uitgeschakeld. Deze wordt dan bij een ongeval niet geactiveerd. In dit geval kan de passagiersairbag niet meer zoals bedoeld beschermen, als bijvoorbeeld een persoon op de passagiersstoel zit.

De persoon kan bijvoorbeeld met onderdelen van het interieur in contact komen, in het bijzonder als deze dicht op het dashboard zit. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Als de passagiersstoel bezet is, altijd waarborgen dat: Als het controlelampje PASSENGER AIR BAG OFF abusievelijk nog steeds brandt, mag niemand de passagiersstoel gebruiken. Geen kinderzitje op de passagiersstoel aanbrengen.

De automatische passagiersairbaguitschakeling direct bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren en repareren.  

WAARSCHUWING

Voorwerpen tussen de zitting en het kinderzitje kunnen de werking van de automatische passagiersairbaguitschakeling verstoren. Daardoor kan de passagiersairbag bij een ongeval niet correct werken. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Geen voorwerpen tussen de zitting en het kinderzitje leggen. Het draagvlak van het kinderzitje moet volledig op de zitting van de passagiersstoel rusten. De leuning van een naar voren gericht kinderzitje moet zo volledig mogelijk tegen de rugleuning van de passagiersstoel aan liggen. Beslist de montagehandleiding van de fabrikant van het kinderzitje in acht nemen.

Na de systeemzelftest toont het controlelampje PASSENGER AIR BAG OFF of PASSENGER AIR BAG ON de status van de passagiersairbag . Als de passagiersairbag geactiveerd is, brandt het controlelampje PASSENGER AIR BAG ON gedurende 60 seconden en dooft daarna.

Als het controlelampje PASSENGER AIR BAG ON gedoofd is, geeft alleen het controlelampje PASSENGER AIR BAG OFF de status van de passagiersstoel aan. Het controlelampje PASSENGER AIR BAG OFF kan continu branden of gedoofd zijn.

Meer informatie vindt u onder "Problemen met de automatische passagiersairbaguitschakeling" .

Werking van de automatische passagiersairbaguitschakeling

  Controlelampje PASSENGER AIR BAG ON Controlelampje PASSENGER AIR BAG OFF Aan de hand van de c ...

Problemen met de automatische passagiersairbaguitschakeling

Beslist de aanwijzingen m.b.t. de "Systeemzelftest" in acht nemen .   Probleem Mogelijke oorzaken/gevolgen en ► Op ...

Zie ook:

Seat Leon. Pedaalruimte
Pedalen Zorg ervoor dat u het gas-, rem- en koppelingspedaal altijd ongehinderd kunt intrappen. Zorg ervoor dat de pedalen ongehinderd in hun oorspronkelijke stand kunnen terugkomen. Zor ...

Skoda Octavia. Ruiten in het bijrijdersportier en in de achterportieren openen/sluiten
Afb. 58 Schakelaar van ruitbediening In het bijrijdersportier en in de achterportieren bevindt zich een schakelaar voor de betreffende ruit. Om te openen de schakelaar aan onderzijde iets ...

Modellen: